پرسشهای متداول
پرسشهای متداول دانشجویان پرسشهای متداول انتخاب واحد (مقطع کارشناسی) پرسشهای متداول انتخاب واحد (مقطع کارشناسی ارشد) پرسشهای متداول ترم تابستانی (مقطع کارشناسی) پرسشهای متداول دانشجویان مهمان پرسشهای متداول دانشجویان انتقالی پرسشهای متداول تغییر شیوه آموزشی (مقطع کارشناسی ارشد) پرسشهای متداول مشروط و کمیسیون موارد خاص پرسشهای متداول انصراف از تحصیل پرسشهای متداول فراغت از تحصیل پرسشهای متداول بخش پایان نامه (مقطع کارشناسی ارشد) پرسشهای متداول بخش آزمون و نمایندگیها سوالات متداول مربوط به مقاله و سمینار
پرسشهای متداول انتخاب واحد (مقطع کارشناسی)
1- جهت انجام امور انتخاب واحد چگونه وارد سامانه جامع آموزشی (ناد) شویم؟ چنانچه در هنگام ورود به سامانه با پیغام خطا مواجه شدیم چه اقدامی باید انجام دهیم؟ لینک ورود به سامانۀ ناد در اطلاعیۀ انتخاب واحد درج میشود. همچنین این لینک بطور مستمر در صفحۀ اصلی/ منوی وسط صفحه/ سامانه جامع آموزشی (Naad) وجود دارد. شمارۀ دانشجویی و رمز عبور (که معمولاً کد ملی یا شمارۀ شناسنامه یا پنج بار عدد صفر میباشد) به همراه کد تصویری که نمایش داده میشود را جهت ورود به سامانه وارد نمایید. توجه داشته باشید بهتر است ازمرورگر FIREFOX در هنگام ورود به سامانۀ جامع آموزشی (ناد) استفاده نمایید. اگر پس از مواجه شدن با پیغام خطا در هنگام ورود به سامانۀ ناد از صحیح وارد نمودن شمارۀ کاربری و رمز عبور خود اطمینان دارید، در اسرع وقت با کارشناسان بخش پشتیبانی فنی دانشگاه تماس بگیرید (02151290 داخلی 2).
2- در زمان مشاهدۀ پیغام خطا در انتخاب واحد چه اقدامی باید انجام داد؟ در هنگام مواجه شدن با پیغام خطا در زمان انتخاب واحد موارد ذیل را مجدداً بررسی نمایید:
چنانچه بعد از بررسی موارد مذکور مشکل همچنان پابرجا بود در اسرع وقت با کارشناس امور تحصیلی رشته خود در مقطع کارشناسی و مقطع کارشناسی ارشد از طریق راههای معرفی شده در سایت ارتباط برقرار نمایید.
3ـ کف (حداقل واحدهای انتخابی) و سقف (حداکثر واحدهای انتخابی) انتخاب واحد در کارشناسی در هر ترم چقدر است؟ حداقل 12 و حداکثر 20 واحد. اگر ترم قبل معدل بالای 17 باشد تا 24 واحد هم می توان انتخاب کرد. همچنین اگر دانشجو ترم آخر باشد و حداکثر 24 واحد تا اتمام تحصیلات داشته باشد، نیز میتواند در ترم آخر 24 واحد را اخذ نماید.
4ـ انتخاب واحد چگونه انجام میشود؟ در ابتدای هر نیمسال تحصیلی کلیات و جزئیات انتخاب واحد در اطلاعیهای در سایت به کلیه دانشجویان اعلام میگردد. همچنین راهنمای انتخاب واحد در صفحۀ اصلی سایت بخش راهنما درج شده است.
5ـ وضعیت انتخاب واحد دانشجویان ورودی جدید (کارشناسی و ارشد) چگونه است؟ انتخاب واحد برای کلیه دانشجویان (کارشناسی و ارشد), فقط در نیمسال اول تحصیلی، توسط دانشگاه به طور خودکار انجام می پذیرد.
6ـ دانشجو چگونه میتواند مسائل و مشکلات آموزشی انتخاب واحد خود را مطرح و پیگیری کند؟ دانشجویان میتوانند مسائل و مشکلات آموزشی خود را از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRM با کارشناسان امور تحصیلی رشته خود مطرح نمایند.
همچنین شماره تماس و ساعات پاسخگویی کارشناسان نیز در سایت/ صفحۀ اصلی/ بخش ارتباط با ما/ شماره های تماس درج شده است.
7ـ آیا برای انتخاب واحد، پرداخت شهریه لازم است؟ پرداخت شهریه ثابت هر ترم قبل از انتخاب واحد ضروری است؛ تا سیستم اجازۀ انتخاب واحد را به دانشجو بدهد. همچنین اگر بدهی از قبل وجود داشته باشد، آن نیز تا قبل از انتخاب واحد میبایست تسویه شود تا امکان انتخاب واحد میسر باشد.
8ـ انتخاب واحد را انجام دادم اما در قسمت کنترل نهایی در کنترل مجوز نامعتبر میزند. آیا انتخاب واحدم درست انجام شده است؟ لازم است ابتدا خطای اعلام شده در سیستم به دقت مطالعه شود و چنانچه در انتخاب واحد اشتباه کردهاید، اصلاحات لازم انجام شود و چنانچه مشکل حل نشد، در این خصوص دانشجویان از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRM مشکل را مطرح نمایند تا توسط کارشناسان بررسی شده؛ پاسخ داده شود.
9ـ هنگام انتخاب واحد, درسی که ارائه شده است را جستجو میکنم ولی دیده نمیشود. به چه علت است؟ ابتدا دقت کنید که این درس حتما برای ورودی مربوط به شما ارائه شده باشد. در ضمن در هنگام انتخاب درس آن را فقط با کد درس جستجو کنید. اگر مطمئن شدید که درس مذکور ارائه شده، از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRM مشکل را مطرح نمایید تا توسط کارشناسان بررسی شده؛ پاسخ داده شود.
10ـ درس پیشنیازی (مثلا صرف 1) را پاس کرده ام، برای انتخاب واحد نمیتوانم دروسی که این درس پیشنیاز آنهاست (صرف 2 و نحو 1) را انتخاب کنم . علت چیست؟ شاید این دروس برای ورودی شما ارائه نشدهاند. مراجعه به لیست دروس ارائه شدۀ ترم جاری در اطلاعیۀ انتخاب واحد و پس از اطمینان از ارائه شدن آنها انتخاب و ثبت این دروس انجام و سپس مکاتبه از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRM و شرح مشکل همراه با ذکر نام درس برای بررسی و معتبر نمودن دروس انتخابی.
11ـ در صورت عدم اطلاع از نمراتم در دروس پیشنیاز برای انتخاب واحدهایی که این دروس پیشنیاز آنها بودهاند چه باید کرد؟ در صورتیکه دلیل عدم اعلام نمره شما غیرموجه است، مانند محرومیت از آزمون؛ شما اجازه انتخاب درس بعد را ندارید. در غیر این صورت می بایست با کارشناس آزمون از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRM مکاتبه کرده و دلیل آن را جویا شوید. درهرحال تا زمانی که نمرۀ قبولی در درس پیشنیاز در ناد اعلام نشده نمیتوانید درس بعدی آن را بردارید.
12ـ هنگام انتخاب برخی دروس - با توجه به اینکه پیشنیاز آنها را گذرانده ام - با خطای پیشنیاز مواجه می شوم. باید چه کنم؟ اگر نمرۀ قبولی در درس پیشنیاز در ناد اعلام شده، اما سیستم اجازۀ انتخاب درس بعد را نمیدهد؛ نسبت به انتخاب و ثبت دروس خود در انتخاب واحد اقدام نمایید. سپس از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRM مکاتبه کنید که انتخاب این دروس را برای شما معتبر نماید. و اگر نمره در ناد اعلام نشده، میبایست از همان طریق خطاب به کارشناس آزمون درخواست خود را ارسال کنید.
13ـ اگر دانشجوی کارشناسی درس پیشنیازی (مثلا صرف 1) را پاس نکرده باشد، برای انتخاب واحد نمیتواند دروسی که این درس پیشنیاز آنهاست (صرف 2 و نحو 1) را انتخاب کند. همچنین این درس پیشنیاز در ترم جاری نیز ارائه نشده است. چه باید کرد که بعداً مشکلی برای دانشجو رخ ندهد؟ در این خصوص، می توانید با کارشناس ارزشیابی دروس از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRM مکاتبه نمایید تا شاید این درس در بازۀ حذف و اضافه ارائه شود و شما امکان اخذ آن را در آن موقع داشته باشید. اما در حال حاضر میبایست عملیات انتخاب واحد خود را انجام و نهایی کنید. راه دوم این است که با کارشناس امور تحصیلی رشتۀ خود از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRM مکاتبه نمایید تا در صورت امکان مجوز انتخاب دروس پسنیاز (صرف 2 و نحو 1) را به شما بدهد. در غیر اینصورت میبایست تا ترم بعدی صبر کنید.
14ـ سیستم اجازۀ بستن انتخاب واحد را نمیدهد، لطفا راهنمایی کنید. لازم است به خطایی که سیستم اعلام میکند توجه کرده و با دقت مطالعه کنید و سپس جهت رفع مشکل اقدام کنید. اگر همۀ مراحل را درست طی کردهاید و اشکالاتی را که سیستم اعلام کرده رفع نمودهاید ولی همچنان انتخاب واحد شما بسته نمیشود، از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRM ، با کارشناس امور تحصیلی مکاتبه نمایید تا مشکل را بررسی کنند.
15ـ سیستم، انتخاب واحد را ثبت نمیکند. چه باید کرد؟ پیگیری از بخش فنی لازم است؛ که اگر مشکل فنی است حل شود. اگر مشکل فنی نبود، مکاتبه با کارشناس امور تحصیلی رشتۀ خود از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRM , همراه با شرح مشکل و ذکر شمارۀ دانشجویی و دروسی که میخواهید انتخاب کنید، مرتبط شوید تا بررسی شده و پاسخ داده شود.
16ـ من ترم گذشته انتخاب واحد کردم. سپس بنا به علتی آن ترم را حذف کردم. الان برای ترم جدید باید مجدداً انتخاب واحد کنم یا همان دروس انتخابی ترم گذشته برایم فعال میشود و نیازی به انتخاب واحد مجدد نیست؟ برای ترم جاری میبایست طبق سیر ارائه دروس ورودی خود و دروس ارائه شده (لینک آن در اطلاعیه انتخاب واحد در میزکار موجود است)، مجدداً انتخاب واحد را انجام دهید.
17ـ در صورتی که دانشجوی کارشناسی ترم آخر است و برخی دروس ماندۀ وی ارائه نشده است، چه راه حلی وجود دارد؟ راه حل اول، مکاتبه با کارشناس ارزشیابی و برنامهریزی دروس و درخواست ارائه شدن آنها در بازۀ حذف و اضافه از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRM. راه حل دوم، اخذ این دروس در ترم تابستان است. البته مشروط براینکه متجاوز از 8 واحد نباشد و در تابستان نیز ارائه گردد. راه حل سوم، اخذ این دروس بصورت ارائه به استاد میباشد آنهم در صورتی که بیش از دو درس نباشد.
18ـ منظور از دروس پیشنیاز چیست؟ در برنامۀ درسی هر رشته، تعدادی از دروس وجود دارند که فراگیری مطالب آنها مستلزم فراگیری مطالب دروس دیگری است که بهعنوان پیشنیاز آن تعریف شده ند. این دروس، در سیر ارائه دروس در هر رشته قابل مشاهده است. دانشجو در انتخاب واحد موظف است این پیشنیازی را رعایت نماید. مگر در ترم آخر (حداکثر 24 واحد تا اتمام دروس برای دانشجوی کارشناسی باقی مانده باشد) که رعایت روابط پیشنیازی لازم نیست.
19ـ آیا دانشجوی ترم آخر (حداکثر 24 واحد درسی برای اتمام تحصیلات در کارشناسی مانده باشد) از رعایت پیشنیازی دروس معاف است؟ بله. البته در صورتی که بخواهد تمام آن دروس را در همان ترم انتخاب کند.
20ـ در صورتی که انتخاب واحد دانشجوی ترم آخر کارشناسی (دانشجویی که نهایتا 24 واحد و یا کمتر باقی مانده داشته باشد) در حالت زیر کف تعداد واحد و یا بالای سقف و همچنین به صورت غیرمعتبر به دلیل عدم رعایت پیشنیازی یا تداخل آزمونها، قرار داشت و انتخاب واحد نهایی نشده بود، باید با چه کسی در میان گذاشت؟ باید انتخاب واحد را در حالت غیرمعتبر ثبت کرد و سریعاً با کارشناس امور تحصیلی رشتۀ مربوطه از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRM مکاتبه کرد.
21ـ اگر دانشجوی کارشناسی حداکثر تا دو درس (پس از اتمام تمام واحدهای درسی) موفق به کسب نمرۀ قبولی نشود، راهی برای جبران هست؟ دانشجوی کارشناسی که حداکثر دو درس تا اتمام تحصیلات دارد و موفق به کسب نمرۀ قبولی نشده است، میتواند آن دو درس باقیمانده را به صورت معرفی به استاد اخذ نماید. برای این کار نیز لازم است درخواست ارائه به استاد خود را بعد از اعلام نمرات ترم پایانی خود از طریق درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRM به همراه ذکر نام دروس، نمایندگی محل آزمون و شماره تماس ارسال نمائید.
22ـ حداکثر واحد مجاز انتخابی برای ترم تابستان چقدر است؟ حداکثر 6 واحد
23ـ آیا رعایت حداقل کف انتخاب واحد در ترم آخر مقطع کارشناسی الزامی است؟ واحدهای انتخابی دانشجو در هر نیمسال نباید کمتر از 12 واحد باشد، بجز نیمسال آخر.
24ـ در صورتی که دانشجوی کارشناسی تا اتمام تحصیلات تنها دو درس نگذرانده داشته باشد، باید چه کند؟ این دو درس را می تواند بصورت ارائه به استاد اخذ نماید. برای این کار نیز لازم است درخواست ارائه به استاد خود را بعد از اعلام نمرات ترم پایانی خود از طریق درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRMبه همراه ذکر نام دروس، نمایندگی محل آزمون و شماره تماس ارسال نمائید.
25ـ در صورتی که دانشجوی کارشناسی تنها دو درس تا اتمام تحصیلات دارد و این دو، منتهی به ترم تابستانی شود آیا شرایطی دارد؟ سقف واحدهای این دو درس نباید بیشتر از 8 واحد شود. در این صورت میتواند در ترم تابستان اخذ نماید.
26ـ در صورتی که دانشجوی کارشناسی در طول مدت مجاز تحصیل نتواند معدل کل خود را به 12 برساند، چه راهی وجود دارد؟ تنها یک نیمسال به وی فرصت داده میشود تا با اخذ مجدد حداکثر 20 واحد از دروس دوره، معدل کل خود را به 12 برساند.
27ـ انتخاب واحد در این دانشگاه بصورت حضوری انجام می پذیرد یا مجازی؟ انتخاب واحد بصورت مجازی و الکترونیکی انجام میگیرد و نیاز به حضور دانشجو نمیباشد.
28ـ انتخاب واحد برایم عملاً غيرممكن شده است. شهريۀ ثابت را پرداخت نمودم؛ اما در هنگام انتخاب دروس پيام خطا میدهد (جستجو نتيجهای دربرنداشت) چه باید کرد؟ ابتدا میبایست با دقت خطای سیستم را مطالعه کرده و بررسی کنید دلیل آن چیست؟ اگر کد درس را از اطلاعیه انتخاب واحد درست انتخاب کردهاید و مطمئنید که درس در ترم جاری ارائه شده است، در باکس انتخاب واحد فقط و فقط کد درس را ثبت کنید و از ثبت سایر جزئیات مانند نام درس، کد ارائه و ... خودداری کنید. اما اگر باز هم درس را نمییابد، یک دلیل آن میتواند قبولی شما در آن درس در ترمهای گذشته باشد. در غیر این صورت با کارشناس امور تحصیلی رشتۀ خود از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRM مکاتبه کرده تا بررسی شود.
29ـ چگونه برای انتخاب واحد وارد سیستم ناد شوم؟ لینک ورود به سامانۀ ناد در اطلاعیۀ انتخاب واحد درج میشود. همچنین این لینک بطور مستمر در صفحۀ اصلی/ منوی وسط صفحه/ سامانه جامع آموزشی (Naad) وجود دارد.
شمارۀ دانشجویی و رمز عبور (که معمولاً کد ملی یا شمارۀ شناسنامه یا پنج بار عدد صفر میباشد) به همراه کد تصویری که نمایش داده میشود را جهت ورود به سامانه وارد نمایید. توجه داشته باشید بهتر است ازمرورگر FIREFOX در هنگام ورود به سامانۀ جامع آموزشی (ناد) استفاده نمایید.
30ـ موقع انتخاب واحد سیستم ناد پیغام خطا میدهد. چه باید کرد؟ ابتدا مطمئن شوید که بازه انتخاب واحد شروع شده باشد. (از نظر تاریخ روز و ساعت شروع انتخاب واحد). زیرا اگر قبل از زمان یاد شده در اطلاعیۀ انتخاب واحد، اقدام به انتخاب واحد کنید، سیستم خطا خواهد داد. در صورتیکه در بازۀ انتخاب واحد اقدام به انتخاب واحد کردید، اما سیستم ارور میداد، چندین بار از سیستم ناد خارج شوید و مجدداً امتحان کنید. با وجود پیغام خطا، امتحان کنید شاید وارد بخش انتخاب واحد شد. اگر درست نشد، توجه داشته باشید که باید از اینترنت پرسرعت استفاده کنید و بهتر است از مرورگر فایرفاکس وارد شوید. با این وجود، اگر تکرار شد و قادر به انتخاب واحد نبودید، در اسرع وقت با بخش فنی دانشگاه تماس بگیرید: 02151290 داخلی 2.
31ـ موقع انتخاب واحد سیستم ناد باز نمی شود. مشکل چیست؟ اگر شمارۀ کاربری و رمزتان را درست میزنید و سیستم باز نمیشود، در اسرع وقت با بخش فنی دانشگاه تماس بگیرید 02151290 داخلی 2. توجه داشته باشید که باید از اینترنت پرسرعت استفاده کنید و بهتر است ازمرورگر فایرفاکس وارد شوید.
32ـ اگر پس از انتخاب واحد، قصد داشتیم درسی را حذف یا اضافه کنیم امکان دارد؟ بله. در بازۀ حذف و اضافه که حدود یکی دو هفته پس از شروع ترم و تشکیل کلاسها است، امکان حذف یا اضافه و جابجایی حداکثر دو درس وجود دارد.
پرسشهای متداول انتخاب واحد (مقطع کارشناسی ارشد)
1- وضعیت انتخاب واحد دانشجویان ورودی جدید (کارشناسی ارشد) چگونه است؟ انتخاب واحد برای کلیۀ دانشجویان (کارشناسی ارشد)، فقط در نیمسال اول تحصیلی توسط دانشگاه انجام میپذیرد.
2- انتخاب واحد را انجام دادم اما در قسمت کنترل نهایی در کنترل مجوز نامعتبر میزند. آیا انتخاب واحدم درست انجام شده است؟ لازم است ابتدا خطای اعلام شده در سیستم به دقت مطالعه شود و چنانچه در انتخاب واحد اشتباه کردهاید، اصلاحات لازم انجام شود و چنانچه مشکل حل نشد، دانشجویان ارشد از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRM مشکل را مطرح نمایند تا بررسی و پاسخ داده شود.
3- من ترم گذشته انتخاب واحد کردم. سپس بعلتی آن ترم را حذف کردم. الان برای ترم جدید باید مجدداً انتخاب واحد کنم یا همان دروس انتخابی ترم گذشته برایم فعال میشود و نیازی به انتخاب واحد مجدد نیست؟ برای ترم جاری میبایست طبق دروس ارائه شده (لینک آن در اطلاعیه انتخاب واحد در میزکار موجود است)، مجدداً انتخاب واحد انجام دهید.
4- دانشجوی مشروط کارشناسی ارشد در نیمسال بعد تا چه تعداد واحد حق انتخاب دارد؟ طبق سیر ارائه دروس، دروس خود را انتخاب نماید. مگر اینکه دو ترم مشروط باشد که باید حتماً با دبیر کمیسیون موارد خاص از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRM مرتبط شود.
5- آیا انتخاب واحد کارگاه پژوهشی برای دانشجویان ارشد اجباری است یا اختیاری؟ اجباری نیست و مربوط به بخش پژوهش می باشد.
6- برای درخواست تبدیل از شیوۀ آموزش محور (سمینار) به آموزشی ـ پژوهشی (پایان نامه) چه باید کرد؟ لازم است دانشجو در ابتدای ترم سوم باشد و معدل دو ترم اول و دوم خود را بررسی نماید. در صورتی که طبق ناد، معدل هر دو ترم اول بالای 17 بود، در صورت تمایل به تغییر شیوه، درخواست خود را طی مکاتبه با کارشناس سمینار از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRM ارسال نماید تا بررسی شده و در صورت دارا بودن شرایط لازم، جهت مشخص شدن نتیجه به گروه علمی دانشگاه ارجاع داده شود. شایان ذکر است به دلیل تغییر شیوه ممکن است دانشجو با افزایش سنوات حداقل یک الی دو ترم مواجه شود که این موارد باعث اخذ شهریه در ترم های بعدی خواهد شد.
7- اگر نمرۀ دانشجوی ارشد در یکی از دروس اختیاری کمتر از 12 باشد میتواند درس دیگری را به جای آن انتخاب نماید؟ خیر. در مقطع کارشناسی ارشد درس اختیاری وجود ندارد و دانشجو موظف است طبق سیر ارائه دروس، انتخاب واحد نماید.
8ـ اگر معدل کل دانشجوی ارشد کمتر از 14 باشد، هیچ راهی برای جبران نیست؟ اگر میانگین معدل کل دانشجوی ارشد (پس از گذراندن تمام واحدهای درسی)، کمتر از 14 باشد؛ در صورتی که حداکثر مدت مجاز تحصیلش به اتمام نرسیده باشد، میتواند تا 16 واحد درسی که در آنها نمرۀ کمتر از 14 گرفته است را (با پرداخت شهریه آن)، فقط در یک نیمسال تحصیلی تکرار کند و در صورت جبران کمبود معدل کل، فارغ التحصیل شود.
9ـ کف و سقف تعداد واحدهای مجاز قابل اخذ برای هر دانشجوی کارشناسی ارشد در هر ترم چیست؟ دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد می توانند در هر نیمسال تحصیلی حداقل 8 و حداکثر 12 واحد و دانشجویان ورودی مهر 94 و بعد از آن حداکثر 14 واحد را انتخاب نمایند.
10- اگر دانشجوی ارشد سمینار را در ترمی که اخذ کرده است، تمام نکرده باشد، وظیفۀ او در ترم بعد چیست؟ دانشجو پس از انتخاب (سمینار) تا زمانی که آنرا به اتمام نرسانده است، موظف به تمدید سنوات و انتخاب واحد مجدد سمینار و پرداخت شهریه مجدد برای آن است.
11- آیا دانشجویان کارشناسی ارشد نیز مجاز به انتخاب واحد ترم تابستانی هستند؟ خیر - ترم تابستانی مختص دانشجویان کارشناسی می باشد.
12- در صورت پیغام عدم رعایت کف در انتخاب سمینار در ترم 4 ارشد چه باید کرد؟ انتخاب و ثبت واحد سمینار، سپس مکاتبه با کارشناس تحصیلات تکمیلی از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRM برای معتبر نمودن انتخاب واحد.
13- در ترم چهارم (آخر) اگر دانشجو یک درس یا بیشتر مانده داشته باشد، میتواند با سمینار انتخاب کند؟ بله. البته هنگام انتخاب واحد سیستم پیام عدم رعایت کف را می دهد؛ که در این صورت پس از انتخاب و ثبت واحدها, سریعاً با کارشناس مربوطه از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRM مکاتبه نماید که انتخاب واحد را معتبر کند.
14- واحد سمینار را از چه ترمی میتوان انتخاب کرد؟ از ترم چهارم (ترم آخر) دانشجو موظف است حتماً دو واحد سمینار را اخذ نماید چه دروس وی باقی باشد یا نباشد. اما از ترم دوم میتواند موضوع مقاله را انتخاب و تصویب و موارد مرتبط را از امور پایان نامه ها پیگیری نماید.
15- هنگام انتخاب واحد درس سمینار را (که ترم آخر هستم) در جستجو می زنم و نمی آید باید چه کنم؟ مکاتبه با کارشناس سمینار از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRM برای بررسی
16- اگر در مقطع کارشناسی ارشد، پس از انتخاب واحد قصد داشتیم درسی را حذف یا اضافه کنیم امکان دارد؟ فقط به صورت خاص. تا حداکثر یکی دو هفته پس از شروع ترم و تشکیل کلاسها است، امکان حذف یا اضافه و جابجایی حداکثر یک درس وجود دارد.
17- دانشجوی ارشد هستم که نمرات ترم قبلم هنوز نیامده است. چگونه انتخاب واحد کنم؟ نمرات دانشجویان ارشد بدلیل تشریحی بودن آزمون و وجود تحقیقات معمولاً دیر اعلام میشود و به بازۀ انتخاب واحد نمیرسد. لذا طبق گمان خود مبنی بر قبولی در دروس ترم قبلی؛ اقدام به انتخاب واحد میکنند. پس از اعلام تمامی نمرات مقطع کارشناسی ارشد، دانشجو موظف است ناد خود را حتما چک کند و چنانچه در درسی که گمان بر عدم قبولی می رفت، نمره قبولی کسب کرده باشد، و آن درس را در ترم حاضر نیز اخذ کرده باشد، درخواست حذف درس بدون هزینه در ترم جاری را از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRM ارسال نماید.
18 ـ دو واحد سمینار با چهار واحد پایاننامه چه فرقی دارد و دانشجو باید کدامیک را در ترم چندم انتخاب کند؟ پذیرش دانشجویان در مرکز آموزش الکترونیکی آموزش محور است و نیازی به اخذ واحد پایان نامه نیست. از این رو دانشجویان می بایست در ترم چهارم طبق ترم بندی ارائه شده، واحد سمینار خود را اخذ نمایند.
19- مشروطی در مقطع ارشد چگونه است و برای انتخاب واحد، دانشجو چه مراحلی را باید طی کند؟ در صورتی که دانشجو در یکی از نیمسالهای تحصیلی خود معدل زیر 14 کسب کند، در آن نیمسال مشروط خواهد بود و اگر دو نیمسال مشروط شود، حکم اخراج خواهد داشت. لازم است در صورتی که دانشجو دو ترم معدل زیر 14 داشته باشد، بلافاصله با دبیر شورای آموزشی از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRM مرتبط شده تا طبق راهنمایی ایشان جهت طرح در جلسۀ کمیسیون استانی برای ادامه تحصیل وی تصمیمگیری شود و در صورت اخذ مجوز ادامه تحصیل، انتخاب واحد وی در ناد ثبت میشود. تا مشخص شدن وضعیت دانشجو، لازم است دروس مدنظر وی طی نامه به کارشناس تحصیلات تکمیلی، از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRM اعلام و به صورت مشروط فقط در میزکار فعال گردد.
20- در مقطع ارشد یک ترم مرخصی گرفته ام و این ترم به دلیل مشکلاتی نمیتوانم درس داشته باشم حتماً باید انتخاب واحد کنم؟ با توجه به اینکه از یک ترم مرخصی با احتساب در سنوات خود استفاده نمودهاید، حق اخذ مرخصی برای بار دوم را ندارید؛ مگر مرخصی بارداری که بدون احتساب در سنوات شماست. تنها راهی که دارید این است که این ترم را با حداقل تعداد درس و رعایت کف واحد انتخاب واحد کنید و بلافاصله از طریق ارسال حذف ترم از منوی مربوطه در سامانه SRM درخواست خود را ارسال کنید تا پس از بررسی و اخذ امضای مدیر محترم، حذف ترم شما در ناد اعمال گردد.
21- در مقطع کارشناسی ارشد، چهار ترم مجاز تحصیلم به اتمام رسیده و با توجه به اینکه موفق به اتمام مقالهام نشده ام. آیا باید ترم پنجم را انتخاب واحد کنم؟ دانشجو در ترم پنجم و بعدتر برای هر ترم اضافی، لازم است ابتدا با دبیر شورای آموزشی از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRM مرتبط شود تا مجوز ادامه تحصیل وی فراهم گردد. و پس از اخذ مجوز ادامه تحصیل، از همان طریق به کارشناس تحصیلات تکمیلی اعلام کند تا انتخاب واحد سمینارش تمدید گردد. شایان ذکر است که دانشجو می بایست هزینۀ دو واحد سمینار را مجددا در ترم تمدید شده به طور کامل پرداخت نماید.
22- شهريۀ ثابت را پرداخت نمودم اما انتخاب واحد غير ممكن است. در هنگام انتخاب دروس پيام خطا ميدهد (جستجو نتيجه اي در بر نداشت ) چه باید کرد؟ ابتدا میبایست با دقت خطای سیستم را مطالعه کرده و بررسی کنید دلیل آن چیست. اگر کد درس را از اطلاعیۀ انتخاب واحد درست انتخاب کردهاید و مطمئنید که درس در ترم جاری ارائه شده است، در باکس انتخاب واحد فقط و فقط کد درس را ثبت کنید و از ثبت سایر جزئیات مانند نام درس، کد ارائه و ... خودداری کنید. اما اگر باز هم درس را نمییابد یک دلیل آن میتواند قبولی شما در آن درس در ترمهای گذشته باشد. در غیر این صورت با کارشناس تحصیلات تکمیلی از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRM مکاتبه کرده تا بررسی شود.
پرسشهای متداول ترم تابستانی (مقطع کارشناسی)
1ـ آیا انتخاب واحد در نیمسال تابستان اجباری است؟ در صورت عدم تمایل دانشجو به شرکت در نیمسال تابستان، باید درخواست مرخصی تحصیلی بدهد؟ خیر، انتخاب واحد در ترم تابستان اختیاری است. نیازی به ارسال درخواست مرخصی وجود ندارد. چون ترم تابستان ترم جزو ترمهای رسمی نیست.
2- آیا دانشجویان ارشد نیز، مجاز به انتخاب واحد در ترم تابستانی هستند؟ ترم تابستانی ویژۀ دانشجویان دورۀ کارشناسی است. اما در شرایطی خاص امکان ارائه درس در ترم تابستان برای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد وجود دارد.
3ـ سقف تعداد واحدهایی که در ترم تابستانی میتوان برداشت، چقدر است؟ حداکثر شش واحد.
4- در صورتی که از واحدهای درسی دانشجوی کارشناسی حداکثر 8 واحد مانده باشد، میتواند آنها را در ترم تابستانی بردارد؟ چنانچه تمام این واحدها در ترم تابستان ارائه شوند، دانشجو مجاز است تمام این 8 واحد را بردارد.
5- انتخاب واحد ترم تابستانی در چه زمان و چگونه انجام میشود؟ زمان انتخاب واحد ترم تابستانی پس از برگزاری آزمونهای پایان ترم قبلی است که زمان دقیق آن به همراه دروسی که ارائه میشوند در سایت اطلاع رسانی میشود.
6- آیا ترم تابستانی نیز، جزو سنوات تحصیلی به شمار میرود؟ خیر، ترم تابستانی به عنوان نیمسال تحصیلی رسمی به شمار نمیرود و تنها نمرات درسهای آن در معدل کل دانشجو لحاظ میشود.
7- طول دورۀ ترم تابستانی چقدر است؟ دروس در ترم تابستانی فشردهتر (تعداد جلسات بیشتری در هفته) ارائه میشوند و طول این دوره حدود دو ماه است.
8- در ترم تابستانی چه درسهایی ارائه میشود؟ در ترم تابستان تعدادی از دروس عمومی و نیز دروس تخصصی ارائه میشود که عناوین دقیق آنها در زمان انتخاب واحد ترم تابستان اعلام میشود.
9- قانون حضور و غیاب در ترم تابستانی چیست؟ قانون حضور و غیاب همانند ترمهای عادی است و غیبت در جلسات دروس نباید از سه شانزدهم تجاوز کند، درغیر اینصورت دانشجو از آزمون پایانترم محروم خواهد شد.
10- آیا حل تمارین و تحقیقهای دروس ترم تابستانی نیز لازم است؟ اجباری یا امتیازی بودن تمام تمارین و تحقیقاتی که برای دروس ترم تابستانی از سوی اساتید و آموزشیاران دروس داده میشود، همانند ترمهای عادی است.
11- شهریۀ ترم تابستانی به چه صورت است؟ شهریۀ ثابت ترم تابستانی، به میزان نصف شهریۀ ثابت ترمهای عادی و شهریۀ متغیر ترم تابستانی، به میزان شهریۀ متغیر ترمهای عادی محاسبه میشود.
12- آیا ترم تابستانی نیز، مشمول تخفیفات آییننامۀ مالی میشود؟ خیر، ترم تابستانی مشمول تخفیفات آییننامه مالی نمیشود.
پرسشهای متداول حذف و اضافه
1- حذف و اضافه، چه زمانی است؟ موعد حذف و اضافه معمولاً حدود دو هفته پس از شروع ترم تحصیلی است. دانشجویان، سه روز مهلت دارند که تا سقف دو درس حذف یا اضافه نمایند. (با رعایت کف و سقف واحدها). برای واحدهایی که در این بازه حذف میشوند، هزینهای از دانشجو دریافت نمیشود. زمان دقیق حذف و اضافه در هر ترم از طریق میزکار به دانشجویان اطلاع داده میشود.
2- پس از درخواست حذف یا اضافۀ درس در بازۀ حذف و اضافه چگونه متوجه شوم که درس مورد نظر حذف یا اضافه شده است؟ به منوی مدیریت اطلاعات آموزشی (ناد) مراجعه و پس از ورود به نرم افزار از منوی انتخاب واحد، گزینۀ مدیریت نیمسالهای تحصیلی را کلیک کنید. در نیمسال مربوط وارد شوید و وضعیت تمامی دروسی را که درخواست حذف یا اضافۀ آن را ارسال کردهاید، از ستون وضعیت حذف درس مشاهده کنید. همچنین حذف و اضافۀ درسهای مورد نظر باید در میزکار شما نیز اعمال شده باشد.
3- حذف یا اضافه شدن دروسی که مربوط به بازۀ حذف و اضافه هستند، چه زمان در میزکار فعال خواهد شد؟ تغییرات در میزکار در زمان اعلامشده در اطلاعیۀ حذف و اضافه اعمال خواهد شد و پیش از آن زمان هیچگونه حذف یا اضافۀ درسی در میزکار انجام نخواهد شد. چنانچه پس از زمان اعلامشده حذف یا اضافۀ درس مدنظر انجام نشده بود، با کارشناس امورتحصیلی از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRM مکاتبه کنید.
پرسشهای متداول حذف اضطراری
1- برای حذف اضطراری درس چه زمانی و چگونه باید اقدام کرد؟ حدود دو هفته مانده به آغاز امتحانات پایانترم، زمان حذف اضطراری طی اطلاعیهای در سایت اعلام میشود؛ دانشجویان باید در زمان اعلامشده به منوی مدیریت اطلاعات آموزشی (ناد) مراجعه و اقدام به حذف درس نمایند. گفتنی است حذف اضطراری تنها شامل یک درس میشود و شهریه درس نیز گرفته میشود. شایان ذکر است که در مقطع کارشناسی ارشد، حذف اضطراری وجود ندارد.
پرسشهای متداول حذف درس
1- حذف مجاز (حذف درس) چیست؟ چنانچه دانشجو به هر دلیلی نتواند در آزمون پایانترم شرکت کند یا محروم از آزمون شود، باید درخواست حذف درس را از طریق ارسال درخواست حذف درس از سامانه SRM ارسال کند. گفتنی است در این وضعیت شهریه درس گرفته میشود.
2- مرجع رسیدگی به درخواست حذف درس کیست؟ کارشناس امور تحصیلی رشته و مقطع مربوط که میتوان از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRM با ایشان ارتباط برقرار کرد.
پرسشهای متداول حذف ترم
1- حذف ترم چیست؟ انصراف موقت دانشجو از ادامۀ تحصیل در یک نیمسال با ارائۀ درخواست و موافقت مرکز در بازۀ پس از انتخاب واحد نیمسال تا پیش از آغاز امتحانات پایانترم. شایان ذکر است برای موافقت با درخواست حذف ترم، دانشجو نباید در هیچکدام از آزمونهای پایانی آن ترم شرکت کند. دانشجو باید درخواست خود را از منوی حذف ترم واقع در سامانه SRM ارسال نماید.
2-روند درخواست حذف ترم چیست؟ دانشجو باید درخواست حذف ترم را حداکثر تا یک ماه پیش از شروع آزمونهای پایان ترم برای کارشناس مربوطه از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRM مربوط ارسال کند.
3- آیا ترم حذف شده، جزو سنوات تحصیلی حساب میشود؟ بله جزو سنوات تحصیلی دانشجو محاسبه میشود.
4- شهریۀ ترم حذف شده به چه صورت خواهد بود؟ شهریۀ متغیر و ثابت ترم حذف شده، جزو بدهیهای دانشجو لحاظ شده و به دانشجو مسترد نمیشود.
پرسشهای متداول مشاهده دروس
1. برای مشاهدۀ دروس چه مرورگری مناسب میباشد؟ دانشجویان کارشناسی میباسیت از مرورگرهای FIREFOX و GOOGLE CHROME برای مشاهده دروس استفاده کنند.
2. در صورت عدم مشاهدۀ نام دروس و یا عدم فعال بودن آن در بخش مشاهدۀ دروس در صفحۀ خانگی و یا هرگونه مشکلی در خصوص حضور و غیاب چه اقدامی باید انجام داد؟ در این زمینه در اسرع وقت با کارشناسان بخش پشتیبانی فنی دانشگاه تماس بگیرید. شمارۀ تماس بخشهای مختلف دانشگاه در صفحه اصلی سایت، بخش ارتباط با ما موجود است.
3. تاریخ مشاهدۀ برخی دروس فعال شده در صفحۀ خانگی مربوط به گذشته میباشد. اقدامات لازم برای رفع این مشکل چیست؟ در این خصوص در اسرع وقت با سرگروه درس (همراه با شرح دقیق مشکل و ذکر شماره دانشجویی) از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه SRM مکاتبه کنید. همچنین شمارۀ تماس کلیۀ سرگروهها در صفحۀ اصلی سایت بخش ارتباط با ما موجود است.
4. اگر صفحۀ اصلی سایت دانشگاه و یا سامانۀ مدیریت اطلاعات آموزشی (ناد) باز نشود چه اقدامی باید انجام داد؟ در زمان وارد شدن به سایت و یا سامانۀ ناد توجه داشته باشید که حتما از اینترنت پرسرعت استفاده نمایید. همچنین آدرس سایت و یا سامانه ناد را مجددا وارد نمایید : http://vu.qhu.ac.ir و http://stu.qhu.ac.ir/Student با این وجود، اگر مشکل همچنان پابرجا بود، در اسرع وقت با کارشناسان بخش پشتیبانی فنی دانشگاه تماس بگیرید.(02151290 داخلی 2).
5. برای ورود به سامانۀ SRM یا مدیریت اطلاعات آموزشی (ناد) و یا نرمافزار ادوبی کانکت از چه شمارۀ کاربری و رمز عبوری باید استفاده شود؟ به خاطر داشته باشید که شمارۀ دانشجویی به عنوان شمارۀ کاربری و شمارۀ شناسنامه یا شمارۀ ملی و یا پنج بار عدد صفر به عنوان رمزعبور استفاده میشود. چنانچه با واردکردن موارد مذکور موفق به ورود به سامانه های فوق نشدید، با کارشناسان بخش پشتیبانی فنی دانشگاه تماس بگیرید (02151290 داخلی 2).
6. جهت ورود به سامانۀ مدیریت اطلاعات آموزشی (ناد) چه اقدامی باید انجام داد؟ جهت ورود به سامانه مدیریت اطلاعات آموزشی (ناد) میتوان از منوی وسط واقع در صفحه اصلی سایت، سامانه جامع آموزشی ناد و یا از آدرس مذکور استفاده نمود. http://stu.qhu.ac.ir/Student
7. در صورت بروز مشکل صوت در نرمافزار ادوبی کانکت چه اقدامی باید انجام داد؟ در این زمینه با کارشناسان بخش پشتیبانی فنی دانشگاه تماس بگیرید. (02151290 داخلی 2).
پرسشهای متداول دانشجویان مهمان
1- مهمان شدن به چه معنی است؟ هر دانشجو میتواند حداکثر دو نیمسال (40% کل واحدها) را در موسسۀ دیگر بطور تمام وقت یا تکدرس بصورت مهمان تحصیل کند.
2- شرط مهمان شدن دانشجو در موسسۀ دیگر چیست؟ مشروط بر اینکه دانشجو حداقل یک نیمسال تحصیل خود را در موسسۀ مبدأ گذرانده باشد.
3- شرایط انتخاب واحد دانشجوی مهمان چگونه است؟ انتخاب واحد دانشجو چه به صورت تکدرس و چه تمام وقت باید به تأیید آموزش موسسۀ مبدأ برسد و بر اساس شرایط موسسۀ مقصد باشد.
4- آیا نمرات دانشجوی مهمان در کارنامه ثبت میشود؟ واحدهای دانشجوی مهمان, عیناً در کارنامۀ موسسۀ مبدأ ثبت میگردد و نمرات در معدل نیمسال و معدل کل محاسبه خواهد شد.
5- مدرک فراغت از تحصیل دانشجوی مهمان چگونه صادر می شود؟ مدرک در هر حال فقط توسط موسسۀ مبدأ صادر میگردد.
6- مهمان شدن برای دانشجویان مقطع کارشناسی و ارشد مجازی هر دو امکانپذیر است؟ بله.
7- آیا امکان مهمان شدن در سایر دانشگاهها برای دانشجویان مرکز آموزش الکترونیکی وجود دارد؟ این امکان نیز با در نظر گرفتن کلیۀ شرایط و قوانین صادر شده از وزارت علوم در این مرکز وجود دارد.
پرسشهای متداول دانشجویان انتقالی
1- «انتقال» به چه معنی است؟ «انتقال» به معنی تغییر محل تحصیل دانشجو از یک موسسه به موسسۀ دیگر در همان رشته و همان مقطع تحصیلی است.
2- آیا امکان انتقال دانشجوی مجازی (دانشجوی دورههای الکترونیکی) به دانشگاه دیگر اعم از حضوری، نیمهحضوری یا مجازی (الکترونیکی) وجود دارد؟ خیر، انتقال دانشجو در نظام یادگیری الکترونیکی ممنوع می باشد.
3- آیا امکان انتقال دانشجوی حضوری یا نیمه حضوری به دانشگاه مجازی وجود دارد؟ بله. با نظر موسسۀ مبدأ و موافقت موسسۀ مقصد امکانپذیر است.
4- دانشجو برای درخواست انتقال چه زمانی باید اقدام کند؟ باید با تکمیل فرم انتقال، درخواست خود را حداقل 6 هفته قبل از شروع نیمسال تحصیلی به آموزش دانشگاه ارسال نماید.
5ـ شرایط پذیرفتن واحدهای گذراندۀ دانشجوی کارشناسی متقاضی انتقال، در دانشگاه مقصد چگونه است؟ فقط واحدهای گذرانده که نمره آن حداقل 12 (برای کارشناسی) و حداقل 14 (برای کارشناسی ارشد) می باشد، پذیرفته میشود و پذیرفتن واحدهایی که نمرات آن کمتر از 12 است، برعهده دانشگاه مقصد میباشد. درهرحال، حذف احتمالی واحدهای درسی دانشجو تاحدودی مجاز است که وی امکان گذراندن واحدهای باقیمانده خود را در طول مدت مجاز تحصیل خود داشته باشد.
6- نمرات و سوابق تحصیلی دانشجوی انتقالی در دانشگاه مقصد به چه نحو خواهد بود؟ تمام نمرات درسی در دانشگاه مبدأ اعم از قبولی و ردی و نیز سوابق آموزشی وی از نظر مشروطی، در کارنامه ثبت میشود و نمرات دروس پذیرفته شده، فقط در معدل کل او محسوب میشود.
7- مدرک فراغت از تحصیل دانشجوی انتقالی چگونه صادر میشود؟ توسط دانشگاه مقصد صادر میشود.
8- دانشجو چند بار میتواند انتقالی بگیرد؟ انتقال دانشجو فقط یکبار در طول دورۀ تحصیلی وی مجاز است.
9- آیا انتقال دانشجوی کارشناسی از دانشگاههای خارج از کشور به دانشگاه مجازی امکانپذیر است؟ با احراز شرایط عمومی امکانپذیر است: الف) معتبر بودن دانشگاه مبدأ از نظر ادارۀ کل امور دانش آموختگان وزارت علوم - ب) نداشتن منع قانونی برای ادامۀ تحصیل از نظر مقررات آموزشی وزارت علوم و خدمت وظیفه - ج) نداشتن بیش از یکسال وقفۀ تحصیلی در زمان ارائۀ درخواست - د) دارا بودن مدارک تحصیلی مقاطع قبلی مورد تأیید مراجع ذیصلاح – ه) گذراندن حداقل 12 واحد درسی اصلی با معدل کل حداقل 12 از 20 یا معادل آن.
10- نحوۀ تقاضای انتقال دانشجوی کارشناسی از دانشگاههای خارج از کشور چگونه است؟ دانشجو میبایست پس از اخذ گواهی و ریزنمرات رسمی از دانشگاه مبدأ، حداکثر تا یکماه قبل از شروع آن نیمسال تحصیلی تقاضای خود را از طریق تکمیل فرم اینترنتی درخواست انتقال که در سایت دانشگاه موجود است، تکمیل و به کارشناس امور تحصیلی رشتۀ مربوط ارسال نماید.
11- ارائۀ مدارک لازم برای انتقال دانشجوی کارشناسی از دانشگاههای خارج از کشور چگونه خواهد بود؟ هنگام درخواست انتقال، ارسال تصویر مدارک تحصیلی کافی است. لیکن در صورت موافقت با انتقال، در زمان ثبت نام، ارائۀ اصل مدارک تحصیلی دانشجو که با مهر صحت صدور و تعلق توسط نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کشور محل تحصیل تأیید رسمی شده، الزامی است.
12- آیا امکان تغییر رشته همزمان با انتقال، برای دانشجوی کارشناسی داخل یا خارج از کشور وجود دارد؟ بله. تقاضا فقط برای تغییر رشته به یکی از رشته های تحصیلی مشابه و یا رشتۀ تحصیلی مرتبط با واحدهای گذرانده، قابل بررسی است.
13- آیا امکان معادلسازی (تطبیق واحد) برای دانشجویان کارشناسی که از دانشگاههای داخل یا خارج از کشور با تغییر رشته منتقل شدهاند، وجود دارد؟ بله. دانشگاه پس از دریافت درخواست تطبیق واحد دانشجو، واحدهای گذرانده را بررسی خواهد کرد و در صورتی که مشکلی وجود نداشته باشد، تطبیق دروس دانشجو انجام خواهد شد.
14- سنوات دانشجوی کارشناسی که از دانشگاه داخل یا خارج از کشور انتقالی گرفته است، چگونه محاسبه میشود؟ سنوات، صرفنظر از تاریخ شروع و طول زمان تحصیل در دانشگاه مبدأ، متناسب با واحدهای معادل سازی شدۀ وی محاسبه میگردد و معدل نمرات واحدهای معادل سازی شده نیز در میانگین کل منظور میگردد.
پرسشهای متداول تغییر رشته
1- آیا امکان تحصیل همزمان در این دانشگاه و دانشگاههای دیگر وجود دارد؟ تحصیل همزمان دانشجویان مجازی در یکی از رشتهها یا گرایشهای دانشگاههای حضوری، نیمهحضوری و الکترونیکی دیگر، امکانپذیر است.
2ـ آیا امکان تغییر رشته در دورههای الکترونیکی وجود دارد؟ بله.
3- آیا تغییر رشته (گرایش) برای دانشجویان مجازی دورۀ کارشناسی و کارشناسی ارشد امکانپذیر است؟ تنها برای دانشجویان دورۀ کارشناسی و در همان موسسه (دانشگاه) امکان تغییر رشته یا گرایش (تحت شرایطی) وجود دارد. امکان تغییر رشته برای دانشجویان کارشناسی ارشد وجود ندارد.
4- چه شرایطی برای تغییر رشته (گرایش) دانشجویان کارشناسی مجازی وجود دارد؟ الف) ادامۀ تحصیل متقاضی در رشتۀ قبلی از نظر مقررات آموزشی بلامانع باشد- ب) حداقل 1/6 و یا حداکثر 2/3 واحدهای دوره را گذرانده باشد. (برای دانشجویان شاهد و ایثارگر گذراندن حداقل 14 واحد درسی کفایت میکند) - ج) نمرۀ آزمون ورودی متقاضی از نمره آزمون ورودی پایینترین فرد پذیرفته شده در سهمیه و رشتۀ مورد تقاضا در همان سال کمتر نباشد- د) با توجه به حداکثر مدت مجاز تحصیل، امکان گذراندن واحدهای درسی مورد نیاز در رشتۀ جدید را داشته باشد- ه) دانشجو در هر دورۀ تحصیلی فقط برای یکبار می تواند تغییر رشته (گرایش) دهد.
5- آیا امکان انتقال توأم با تغییر رشته (گرایش) برای دانشجویان کارشناسی مجازی وجود دارد؟ مشروط بر احراز همزمان شرایط تغییر رشته (گرایش) و انتقال و با توافق موسسات مبدأ و مقصد، تنها برای یکبار امکانپذیر است.
6- آیا امکان معادل سازی (تطبیق) واحد در تغییر رشته (گرایش) برای دانشجوی کارشناسی مجازی وجود دارد؟ دروسی را که دانشجو در رشتۀ قبلی گذرانده است که به تشخیص گروه آموزشی، با دروس رشتۀ جدید اشتراک محتوایی دارند و نمرۀ هر یک حداقل 12 است، امکان معادل سازی (با تشخیص مدیر گروه) وجود دارد.
7- دانشجو چه زمانی میبایست برای تغییر رشته اقدام نماید؟ متقاضی تغییر رشته میبایست درخواست خود را همراه با مدارک لازم، حداقل 6 هفته پیش از شروع نیمسال تحصیلی، به ادارۀ آموزش دانشگاه محل تحصیل خود ارائه نماید.
پرسش های متداول شهریه
1. شهریه در این دانشگاه به چه صورتی است و تا چه زمانی مهلت پرداخت وجود دارد؟ شهریۀ دانشجویان شامل شهریۀ ثابت و شهریۀ متغیر میباشد. شهریۀ ثابت، قبل از انجام انتخاب واحد پرداخت میشود و تا زمانی که پرداخت نشود، امکان انتخاب واحد وجود ندارد. شهریۀ متغیر نیز حدوداً تا دو هفته قبل از شروع امتحانات پایان ترم، مهلت پرداخت دارد.
2. از چه طریقی باید شهریه را پرداخت کرد؟ از طریق سامانۀ مدیریت اطلاعات آموزشی (ناد) که در صفحه اصلی سایت وجود دارد. طریق پرداخت نیز در صفحه اصلی سایت/ راهنما / پرداخت الکترونیکی که مطابق راهنمای تصویری شرح داده شده است. شایان ذکر است که برای پرداخت، داشتن عابر کارت عضو شتاب با رمز دوم لازم است.
3. شهریۀ ترم تابستان به چه صورت میباشد؟ شهریۀ ثابت ترم تابستان نصف شهریۀ ثابت ترم عادی است. شهریۀ متغیر دروس نیز همانند ترم عادی میباشد.
4. شهریۀ ترم مرخصی زایمان به چه صورت میباشد؟ در هر بار زایمان، برای دو نیمسال امکان مرخصی بدون احتساب در سنوات میباشد که شهریۀ این دو ترم اخذ نمیگردد.
5. آیا شهریۀ ترم حذف شده اخذ میگردد یا خیر؟ برای ترم حذف شده، هم شهریۀ ثابت و هم شهریۀ متغیر آن باید پرداخت شود.
6. شهریۀ دروس حذف شده چگونه خواهد بود؟ اگر در مهلت حذف و اضافه، درسی حذف شود، شهریۀ متغیر آن در بستانکاری دانشجو لحاظ میشود. اگر در زمان غیر از حذف و اضافه، درسی حذف شود، شهریۀ متغیر آن برگشت نمیخورد.
7. اگر دانشجوی ارشد، سمینار را در ترمی که اخذ کرده است، تمام نکرده باشد، ترم بعد هم باید شهریه بپردازد؟ دانشجو پس از انتخاب سمینار تا زمانی که آنرا به اتمام نرسانده است، موظف به تمدید ثبت نام و انتخاب واحد سمینار و پرداخت شهریۀ کامل آن است.
8. شهریۀ درس ارائه به استاد به چه صورت محاسبه میشود؟ برای دروس ارائه به استاد، نصف شهریه ثابت و شهریه متغیر این دروس لحاظ میگردد.
9. شهریۀ دروس تطبیق واحد چگونه خواهد بود؟ به میزان هر واحد درسی پذیرفته شده (حتی اگر دروس را در همین دانشگاه گذرانده باشد)، 5% شهریۀ ثابت یک نیمسال همان ورودی لحاظ میگردد. همچنین تخفیفات نیز دروس تطبیقی را شامل نمیشود.
10. شهریۀ دانشجوی انصرافی چگونه خواهد بود؟ چنانچه دانشجویی پس از گذراندن یک نیمسال تحصیلی (پس از شروع آزمونهای پایان ترم)، اقدام به انصراف نماید، علاوه بر شهریۀ ثابت و متغیر واحدهای اخذ شده، شهریۀ معادل یک نیمسال تحصیلی نیز از وی اخذ میگردد. دانشگاه فقط شهریۀ متغیر دانشجویانی که در اولین نیمسال تحصیلی و حداکثر تا دو ماه پس از شروع نیمسال تحصیلی انصراف دهند، را به آنها مسترد میکند. همچنین شهریۀ ثابت و متغیر کسی که به تأیید آموزش حداکثر 3 روز پس از ثبت نام انصراف دهد، به وی مسترد میگردد و صرفاً هزینهای معادل 2 واحد تخصصی دروس کارشناسی دورۀ حضوری از وی اخذ میگردد.
11. چنانچه شهریه را از طریق سامانۀ ناد واریز کنیم اما در قسمت پرداختهای انجام شده ثبت نشده باشد، مشکل چیست؟ ابتدا باید تمام مراحل پرداخت را کاملا طی کرده باشید و تأیید نهایی را نیز زده باشید تا شمارۀ پیگیری بدهد. مجدد از سیستم خارج شوید و دوباره وارد شوید و چک کنید که در قسمت پرداختهای انجام شده وارد شده یا نه. در غیر اینصورت، ممکن است سیستم در اتصال به بانک موفق نبوده و از حساب شما کسر نشده باشد، یا اگر هم کسر شده، پس از 72 ساعت باید به حساب کارت شما برگشت شود. اگر احیاناً این اتفاق رخ نداد، با بخش مالی تماس بگیرید.
12. چنانچه با وجود بستانکار (طلبکار) نبودن از دانشگاه، در سیستم ناد مبلغی بعنوان بستانکاری ثبت شده باشد، چه باید کرد؟ با کارشناس مالی از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه در سامانه SRM مکاتبه کرده و یا تماس بگیرید.
13. اگر در خصوص بدهی یا بستانکاری و امور پرداختی خود سوالی بود، با چه کسی میتوان مطرح نمود؟ مکاتبه با کارشناس امور مالی از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه در سامانه SRM یا تماس تلفنی با ایشان.
14. پس از پرداخت شهریه از طریق سامانۀ ناد در قسمت پرداختهای انجام شده، ثبت نشده است و همان مقدار بدهی برایم در سامانه درج شده است. چه اقدامی باید انجام شود؟ در پرداخت شهریه میبایست تمامی مراحل پرداخت مرحله به مرحله انجام شود. پس از کلیک روی دکمۀ تأیید نهایی، سیستم باید به دانشجو شماره پیگیری دهد. در غیراینصورت و در زمان مواجه شدن با مشکل مذکور در مراحل پرداخت، از سامانه خارج و مجددا وارد شوید. بخش پرداختهای انجام شده را بررسی فرمایید. چنانچه مشکل همچنان پابرجاست؛ با کارشناسان بخش مالی تماس بگیرید. (احتمال دارد سامانه در اتصال به بانک موفق نبوده و مبلغ از حساب کسر نشده باشد و یا ممکن است پس از کسر هزینه از حساب، مبلغ کسر شده، پس از 72 ساعت مجدداً به حساب برگشت داده شود.)
15. در صورت عدم مجوز سامانۀ ناد جهت واریز شهریه چه اقدامی باید انجام داد؟ به خاطر داشته باشید که باید از کارتهای عضو شبکه شتاب جهت پرداخت شهریه استفاده نمایید. اگر بازهم در این زمینه مشکل وجود داشت با کارشناسان بخش پشتیبانی فنی دانشگاه تماس بگیرید. (02151290 داخلی 2).
پرسش های متداول تخفیفات شهریه
1. تخفیفات دانشجویان ممتاز (معدلین بالای ترم قبلی) چگونه و چه زمانی اعمال میشود؟ تخفیفات دانشجویان ممتاز نیازی به تکمیل فرم درخواست تخفیف ندارد و پس از نهایی شدن نمرات در ترم بعدی (معمولاً تا قبل از بازۀ اتمام مهلت پرداخت شهریۀ متغیر) در بستانکاری دانشجو لحاظ میگردد.
2. آیا دانشجویان مشروط نیز شامل تخفیف میشوند؟ ترم بعد از ترم مشروطی، شامل تخفیفات نمیشود.
3. سقف تخفیفات با توجه به سنوات چگونه خواهد بود؟ دانشجویان کارشناسی تا 8 ترم و دانشجویان کارشناسی ارشد تا 4 ترم امکان استفاده از تخفیفات مندرج در آیین نامۀ مالی را دارند.
4. به چه دانشجویانی تخفیف تعلق میگیرد؟ و چگونه باید اقدام کرد؟ شرایطی برای استفاده از تخفیفات وجود دارد که دانشجویان با مراجعه به آیین نامۀ مالی اگر حائز شرایط خاص ذکر شده باشند، امکان استفاده از تخفیفات را دارند. پس از تکمیل فرم درخواست تخفیف و ارائۀ آن به امور مالی، حداکثر تا یکماه پس از شروع هر ترم تحصیلی و پیوست کردن مستندات مربوط (که در آیین نامه مالی ذکر شده است) و تأیید مراجع ذی ربط امکان پذیر است.
5. دانشجویانی که سازمانهای دولتی یا غیر دولتی تمام یا بخشی از شهریه آنها را میپردازند شامل تخفیفات میشوند؟ خیر.
6. آیا دانشجویان (کارشناسی و ارشد) که از تخفیف ویژۀ طلاب استفاده میکنند امکان استفاده از تخفیفات دیگر را نیز دارند؟ خیر.
7. آیا ترم تابستانی نیز شامل تخفیف میشود؟ خیر.
8. آیا میشود شهریۀ ثابت را پس از اعمال تخفیف واریز کرد؟ خیر. برای امکان ثبت نام در هر ترم واریز شهریۀ ثابت الزامی است. همچنین اعمال تخفیفات پس از شروع ترم تحصیلی و ارائۀ فرم و مستندات مربوط امکانپذیر میباشد.
9. تخفیف حافظان کل قرآن کریم چگونه است؟ حافظان کل قرآن کریم پس از واریز شهریۀ هر ترم بطور کامل، درخواست صدور گواهی شهریۀ حافظان کل، را از امور مالی دانشگاه مینمایند. این گواهی برای سازمان اوقاف صادر میشود و چنانچه مدارک حفظ دانشجو از نظر سازمان اوقاف معتبر باشد، کل هزینۀ تحصیلی وی از جانب سازمان اوقاف به دانشجو مسترد میگردد. لازم است دانشجویان، هر ترم درخواست صدور گواهی را حداکثر تا یکماه پس از شروع ترم تحصیلی و نیز پس از بازۀ حذف و اضافه به امور مالی دانشگاه تسلیم نمایند.
10. تخفیف حافظان کمتر از کل قرآن کریم چگونه است؟ تخفیفات به حافظان 10 جزء به بالا تعلق میگیرد که میبایست مدارک حفظ آنها از موسساتی که در آیین نامۀ مالی ذکر شده است صادر شده باشد. سایر جزئیات و میزان تخفیف نیز در آیین نامه ذکر شده است.
11. تخفیف ایثارگران به چه کسانی تعلق میگیرد؟ تخفیفات به جانبازان، آزادگان و رزمندگان و نیز همسر و فرزندان تحت تکفل جانبازان، آزادگان و شهدا تعلق میگیرد.
12. برای استفاده از تخفیف ایثارگران چگونه باید اقدام کرد؟ تخفیف آزادگان، جانبازان بالای 25% و نیز همسر و فرزندان تحت تکفل شهدا، آزادگان و جانبازان بالای 25% توسط بنیاد شهید به حساب دانشجو واریز میشود. برای این منظور میبایست دانشجویان حداکثر تا یکماه پس از شروع هر ترم تحصیلی و پس از بازۀ حذف و اضافه، درخواست صدور گواهی شهریه را به امور مالی تسلیم کنند. تخفیفات جانبازان زیر 25% و رزمندگان و نیز همسر و فرزندان جانبازان زیر 25% توسط دانشگاه اعمال میشود که لازم است حداکثر تا یکماه پس از شروع هر ترم، فرم تخفیف تکمیل و همراه مدارک مورد نظر تسلیم امور مالی شود.
13. شرط استفاده از تخفیف طلاب چیست؟ حداقل اتمام سطح یک حوزه برای برادران یا حداقل گذراندن 80 واحد درسی برای طلاب جامعة الزهرا و مرکز مدیریت حوزه برای خواهران میباشد. لازم است هر ترم اسکن گواهی مربوط همراه با فرم درخواست تخفیف حداکثر تا یکماه پس از شروع ترم از طرق اعلام شده تسلیم امور مالی شود.
14. مرجع رسیدگی به درخواست تخفیفات چه کسی میباشد؟ کارشناس امور مالی که از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه در سامانه SRM در دسترس می باشد.
15. آیین نامۀ مالی را از کجا تهیه کنم؟ صفحه اصلی سایت/ منوی آیین نامه ها و فرم ها/ آیین نامه مالی دانشجویی
پرسشهای متداول مرخصی تحصیلی
1- تعداد نیمسالهای مجاز جهت استفاده از مرخصی در هر مقطع، به چه صورت میباشد؟ دانشجوی دورۀ کارشناسی ارشد در هر سه شیوه، میتواند حداکثر یک نیمسال از مرخصی تحصیلی استفاده نماید. مدت مذکور جزو سنوات تحصیل دانشجو محسوب میشود. دانشجو میتواند با رعایت سنوات مجاز تحصیل، در دوره کارشناسی پیوسته حداکثر دو نیمسال از مرخصی تحصیلی استفاده کند.
2ـ زمان و چگونگی ارائۀ درخواست مرخصی تحصیلی به چه صورت میباشد؟ دانشجویانی که قصد استفاده از مرخصی تحصیلی را دارند میبایست یک هفته پیش از شروع ترم از طریق سامانه ارتباط با دانشجویان SRM درخواست مذکور (درخواست مرخصی تحصیلی) را تکمیل و ارسال نمایند. دانشجویان گرامی توجه کنند قبل از انجام انتخاب واحد میبایست این درخواست ارسال گردد، زیرا پس از انجام انتخاب واحد، اجازه استفاده از مرخصی تحصیلی را نخواهند داشت. دانشجویانی که از مرخصی تحصیلی استفاده میکنند، فقط شهریه ثابت از ایشان اخذ میگردد.
3ـ مدت مجاز استفاده از مرخصی زایمان، به چه صورت می باشد؟ بانوانی که در دوران بارداری و زایمان هستند، میتوانند با ارائه اسکن اصل مدارک پزشکی خود از 2 ترم مرخصی بدون احتساب در سنوات و بدون شهریه استفاده کنند که لازم است یک ترم از آن پیش از زایمان باشد. دانشجوی مشمول میبایست از طریق سامانه ارتباط با دانشجویان SRM درخواست مذکور (درخواست مرخصی تحصیلی) را تکمیل و ارسال نمایند.
4- مدت مجاز استفاده از مرخصی پزشکی به چه صورت میباشد؟ در صورت تأیید پزشک معتمد دانشگاه و شورای آموزشی، حداکثر دو نیمسال تحصیلی و بدون احتساب در سنوات تحصیلی است.
5 -آیا ترمهای مرخصی غیر پزشکی جزو سنوات تحصیلی دانشجو محاسبه میشود؟ بله. جزو سنوات تحصیلی دانشجو محاسبه میشود.
6ـ نحوۀ دریافت نتیجه اعمال یا عدم اعمال درخواست مرخصی به چه صورت میباشد؟ کارشناس پذیرش، نتیجه را از طریق سامانه ارتباط با دانشجویان SRM ، اطلاع رسانی مینماید.
7- نحوۀ ارسال مدارک پزشکی جهت درخواست مرخصی پزشکی به چه صورت میباشد؟ اصل مدرک پزشکی را از طریق پست به دبیر شورای آموزشی ارسال نمایند.
8 – بازۀ اعمال مرخصیهای درخواستی چه زمانی میباشد؟ پس از بازۀ انتخاب واحد و انتخاب واحد متأخرین و حذف و اضافه، اعمال میگردد.
9- مرجع رسیدگی به امور مرخصی تحصیلی چه کسی است؟ کارشناس پذیرش که راه ارتباطی از طریق سامانه ارتباط با دانشجویان SRM میسر میباشد.
پرسشهای متداول تغییر شیوه آموزشی (مقطع کارشناسی ارشد)
1. «تغییر شیوه» به چه معنی است؟ «تغییر شیوه» به معنی تغییر شیوۀ آموزشی است. به این معنی که دانشجوی آموزش محور تحت شرایط خاصی، درخواست تغییر شیوه به آموزشی ـ پژوهشی را میدهد. به عبارت دیگر دانشجو به جای مقاله، پایاننامه را تدوین و دفاع میکند. دانشجویان مجازی دانشگاه قرآن و حدیث به صورت پیش فرض، همگی آموزش محورند و سمینار ارائه میدهند.
2. با درخواست تغییر شیوه چند درصد از درخواست کنندگان موافقت میشود؟ طبق مصوبه، تغییر شیوه، حداکثر تا سقف سی درصد ورودی هر رشته و گرایش، قابل تبدیل وضعیت است.
3. برای درخواست تبدیل از شیوۀ آموزش محور (سمینار) به آموزشی ـ پژوهشی (پایان نامه) چه باید کرد؟ به دلیل وجود برخی مشکلات در پایان نامه، گروه های علمی و مرکز آموزش الکترونیکی، به سختی با تغییر شیوه به پایان نامه، موافقت می کنند که البته این مساله در نهایت به نفع دانشجویان است . علی ای حال؛ تغییر شیوه دارای شرایطی به شرح زیر است:
دانشجو در صورت واجد شرایط بودن میتوانند درخواست خود را طی مکاتبه با کارشناس سمینار از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه ارتباط با دانشجویان SRM ارسال نماید تا به درخواست دانشجو در گروه علمی و آموزش رسیدگی شود. (مدت زمان بررسی و تأیید حداکثر دو هفته است). شایان ذکر است در صورت موافقت با تغییر شیوه ممکن است دانشجو با افزایش سنوات حداقل یک الی دو ترم مواجه شود که این موارد باعث أخذ شهریه و جریمه در ترم های بعدی خواهد شد. دانشجویان توجه داشته باشند در صورت تغییر شیوه به آموزشی _ پژوهشی امکان بازگشت به شیوۀ آموزشی نیست.
4. افرادی که در شرف دفاع و منتظر نامه اتمام دوره خود هستند در حال حاضر میتوانند بدون تأیید واحد آموزش و تسویۀ مالی سمینار خود را ارئه دهند یا خیر؟ آئیننامه جدید برای دانشجویان ورودی 941 و بعد از آن اجرایی میشود و کسانی که موضوع خود را به تصویب رساندهاند، در صورت تقاضا برای تغییر شیوه میبایست با کارشناس سمینار مرتبط شود. تغییر شیوه بعد از تصویب نهایی موضوع، تنها با درخواست کتبی دانشجو و موافقت گروه مطابق آئیننامه جدید همراه با پرداخت هزینه مجدد امکان پذیر خواهد بود خواهد بود.
پرسشهای متداول مشروط و کمیسیون موارد خاص
1ـ مدت مجاز تحصیل در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد برای دورههای آموزش الکترونیکی به چه صورت است؟ مدت مجاز تحصیل برای دانشجویان مقطع کارشناسی حداکثر 14 ترم و برای دانشجویان کارشناسی ارشد 4 ترم می باشد.
2ـ وضعیت دانشجویی که نتواند در مدت مجاز تحصیل، دورۀ تحصیلی خود را به پایان برساند، چگونه خواهد بود؟ ادامۀ تحصیل این دسته از دانشجویان، وابسته به نظر شورای آموزشی است. لذا دانشجویان باید از طریق درخواست رسیدگی ویژه از سامانه ارتباط با دانشجویان SRM درخواست خود را برای دبیر شورای آموزشی مرکز ارسال نمایند.
3ـ مشروطی به چه معناست؟ به طور کلی انتظار میرود؛ معدل دانشجوی مقطع کارشناسی در هر نیمسال حداقل 12 و در مقطع ارشد در هر نیمسال حداقل 14 باشد. چنانچه معدل یک دانشجو در یک نیمسال کمتر از 12 (در کارشناسی) و کمتر از 14 (در کارشناسی ارشد) شود، ادامۀ تحصیل او در نیمسال بعد بهصورت مشروط خواهد بود.
4ـ تعداد نیمسالهایی که دانشجوی کارشناسی میتواند بهصورت مشروط، ادامۀ تحصیل دهد، چقدر است؟ نهایتاً تا دو بار مشروطی حق ادامه تحصیل دارد. اگر مشروطی در 3 نیمسال رخ دهد، دیگر به صورت مشروط هم نمیتواند ادامۀ تحصیل بدهد و پروندۀ آموزشی وی باید جهت تصمیم گیری به شورای آموزشی ارجاع داده شود.
5ـ دانشجوی مشروط کارشناسی در نیمسال بعد تا چه تعداد واحد حق انتخاب دارد؟ تا 14 واحد، بجز در ترم آخر. (چنانچه حداکثر 24 واحد تا اتمام تحصیلات داشته باشد، حق انتخاب 24 واحد را استثنائاً در ترم آخر خواهد داشت.)
6ـ دانشجوی کارشناسی هستم که سنوات تحصیلی ام (14 ترم) به اتمام رسیده است ولی دروسم به اتمام نرسیده. چه راهی برای من وجود دارد؟ طرح درخواست اخذ مجوز سنوات، به شورای آموزشی از طریق درخواست رسیدگی ویژه از سامانه ارتباط با دانشجویان SRM جهت بررسی در شورای آموزشی و اعلام نتیجۀ شورا به دانشجو.
7ـ دانشجوی کارشناسی ارشد هستم که سنوات تحصیلی ام (4 ترم) به اتمام رسیده است ولی دروسم به اتمام نرسیده. چه راهی برای من وجود دارد؟ طرح درخواست اخذ مجوز سنوات، به شورای آموزشی از طریق درخواست رسیدگی ویژه از سامانه ارتباط با دانشجویان SRM جهت بررسی در شورای آموزشی و اعلام نتیجۀ شورا به دانشجو.
8ـ ترم بعد از ترم مشروطی به لحاظ انتخاب واحد در دورۀ کارشناسی چگونه خواهد بود؟ دانشجو در ترم بعد از ترم مشروطی نهایتاً 14 واحد میتواند انتخاب نماید.
9ـ وضعیت مدرک دانشجوی کارشناسی که به دلیل مشروطی بیش از حد یا هر دلیل دیگری از ادامه تحصیل محروم یا منصرف شود، چیست؟ در صورتی که واحدهای مقطع پایینتر (کاردانی) را تا سقف مجاز (70 واحد)، با موفقیت گذرانده باشد و معدل کل او در این واحدها کمتر از 12 نباشد، میتواند مدرک کاردانی را دریافت کند.
10ـ وضعیت مدرک دانشجوی ارشدی که به دلیل مشروطی بیش ازحد یا هر دلیل دیگری از ادامۀ تحصیل محروم یا منصرف شود، چیست؟ فقط یک گواهی که دانشجو چه دروسی را در چند واحد و با چه نمرهای گذرانده است، به وی اعطا میشود.
پرسشهای متداول انصراف از تحصیل
1ـ زمان و شرایط ارسال درخواست انصراف چه موقع است؟ دانشجوی متقاضی انصراف از تحصیل ، باید درخواست انصراف از تحصیل خود را شخصاً از طریق سامانه ارتباط با دانشجویان SRM، قسمت درخواست رسیدگی ویژه ارسال نمایند.
2ـ شهریۀ دانشجوی انصرافی چگونه خواهد بود؟ دانشگاه فقط شهریۀ متغییر دانشجویانی را که در اولین نیمسال تحصیلی و حداکثر تا دوماه پس از ثبت نام، از تحصیل منصرف شوند، به آنها مسترد خواهد کرد. ولی شهریۀ ثابت و متغییر واحدهای اخذ شدۀ آن نیمسال تحصیلی را از دانشجویانی که بعد از مهلت مذکور تا شروع آزمونهای پایانی نیمسال اول، انصراف از تحصیل دهند، اخذ میکند. شهریۀ ثابت و متغیر دانشجویی که به تأیید آموزش حداکثر تا دو هفته پس از ثبت نام از تحصیل انصراف دهد، به وی مسترد میگردد و صرفاً لازم است هزینهای معادل 2 واحد تخصصی را پرداخت نماید. چنانچه دانشجویی پس از اتمام نیمسال اول (پس از شروع آزمونهای پایانی) اقدام به انصراف از تحصیل نماید، لازم است علاوه بر شهریۀ واحدهای اخذ شده، شهریۀ ثابت و شهریۀ متغیر، یک نیمسال تحصیلی (معادل 16 واحد دروس تخصصی در کارشناسی، 8 واحد تخصصی در کارشناسی ارشد) بر اساس شهریۀ دانشجویان ورودی خود، به عنوان جریمۀ انصراف، به دانشگاه پرداخت نماید.
3ـ کدام گروه از دانشجویان، مشمول جریمه میباشند؟ دانشجوي اخراجي نیز مشمول جریمۀ انصراف میباشد. در صورتي كه دانشجو پس از گذراندن نیمي از دروس كارشناسي انصراف دهد و مدرک كارداني دریافت كند ،نیز مشمول جریمۀ انصراف خواهد بود.
4ـ مرجع رسیدگی به امور آموزشی انصراف، چه کسی است؟ کارشناس پذیرش، که راه ارتباطی از طریق سامانه ارتباط با دانشجویان SRM، میسر میباشد.
پرسشهای متداول فراغت از تحصیل
1. آیا مدرک دانش آموختگان این دانشگاه معتبر است؟ بله، به دانش آموختگان مرکز آموزش الکترونیکی مدرک رسمی مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور با ذکر تحصیل به صورت آموزش الکترونیکی اعطا میگردد.
2. آیا از طریق مدارک دانش آموختگان این مرکز میتوان در مقاطع بالاتر ادامه تحصیل داد؟ بله، مدارک دانش آموختگان این دوره معتبر جهت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر همین مرکز یا سایر مراکز آموزش عالی میباشد.
3. دانش آموختگان این مرکز از چه مزایای مدرک خود می توانند استفاده نمایند؟ مدرک دانش آموختگان مرکز آموزش الکترونیکی شامل تمامی مزایای علمی و استخدامی می باشد.
4. معدل کل لازم برای دانش آموختگی در دو مقطع کارشناسی و ارشد مرکز آموزش الکترونیکی را مشخص نمایید. معدل کل لازم برای دانش آموختگی در مقطع کارشناسی حداقل 12 و برای مقطع کارشناسی ارشد 14 می باشد.
5. آیا به دانشجویانی که به دلایل مختلف اعم از مشروطی یا غیره انصراف از تحصیل میدهند، مدرکی اعطا میگردد؟ بله به افرادی که شرایط لازم را بر اساس آئین نامه آموزشی داشته باشند مدرک کاردانی در رشته اعطا میگردد.
6. زمان فارغ التحصیلی دانشجو در مدرک دانش آموختگی چه تاریخی میباشد؟ تاریخ فارغ التحصیلی زمان اعلام آخرین نمره درسی دانشجو توسط استاد می باشد.
7. گواهینامه موقت پایان تحصیلات چه زمانی صادر میگردد؟ گواهینامه موقت پایان تحصیلات پس از ارائه درخواست توسط دانش آموخته، از طریق سامانه ارتباط با دانشجویان SRM، تکمیل شدن پرونده آموزشی در صورت نقص، تایید فراغت از تحصیل توسط کارشناس دانش آموختگان و تسویه حساب توسط تمامی واحدهای مربوطه صادر میگردد.
8. آیا برای دریافت مدرک دانشنامه ارائه درخواست لازم است؟ خیر، بعد از دریافت گواهینامه موقت پایان تحصیلات توسط دانش آموخته و در صورت نداشتن مشکل اعم از تعهد خدمت در مقطع قبل و تکمیل بودن پرونده آموزشی، امور صدور دانشنامه پیگیری خواهد شد و نیاز به ارائه درخواست مجدد نیست. لازم به ذکر است برای اخذ مدرک دانشنامه، تحویل مدرک موقت الزامی است.
9. وضعیت تحصیلی دانشجویی که معدل کل لازم را برای دانش آموختگی کسب نکند، چیست؟ به این دانشجویان در صورت وجود سنوات مجاز، یک یا دو ترم بسته به مقطع و ورودی مهلت داده میشود، تا تعدادی از دروس را مجدد اخذ و معدل کل دوره را به حد نصاب لازم رسانده و مدرک دانش آموختگی دریافت نمایند.
10 . آیا در فرایند تسویه حساب، نیازی به حضور دانش آموخته هست؟ خیر. کلیه امور فرایند تسویه حساب به صورت غیرحضوری و از طریق اتوماسیون نامه نگاری داخلی و بدون نیاز به حضور دانشجو صورت می پذیرد.
11. نقایص پرونده آموزشی به چه طریقی ارسال می گردد؟ نقایص پرونده آموزشی توسط بخش بایگانی مرکز اعلام شده، در صورت نیاز به اصل آن توسط پست یا حضوری به بخش بایگانی در قم تحویل می گردد.
12. نحوه تحویل گواهی موقت به دانش آموخته به چه صورت است؟ مدرک ذکر شده فقط به صورت حضوری به شخص دانش آموخته (یا با وکالت محضری به نماینده ایشان) در شهر قم تحویل می گردد.
13. شرایط برای اخذ کاردانی در رشته برای دانشجویان انصرافی در مقطع کارشناسی چیست؟ کاردانی در رشته بر اساس ماده 30 مصوب سال 76، ماده 32 مصوب سال 91 و ماده 30 آئین نامه مصوب سال 93 بسته به ورودی صادر می گردد.
14. آماده شدن مدارک دانش آموختگی موقت یا کاردانی از چه طریقی اطلاع رسانی می گردد؟ مدارک موقت آماده شده، از طریق صفحه اصلی سایت، منوی معرفی، اعضای مرکز، دانشجویان، دانش آموختگان اطلاع رسانی میگردد.
پرسشهای متداول بخش پایان نامه (مقطع کارشناسی ارشد)
1. نحوۀ انتخاب موضوع در پایاننامه به چه صورتی است؟ دانشجو باید براساس علاقۀ خویش موضوعی را انتخاب نماید. موضوع نباید تکراری باشد. جستجو در سایتهای نورمگز و ایران داک راهنمای خوبی برای انتخاب موضوع خواهد بود.
2. فرمهای مورد نیاز برای انجام پایاننامه در کجا قرار دارد و از چه کسی باید گرفته شود. در صفحۀ اصلی سایت، زیر منوی آئیننامهها و فرمها، قسمت فرمها، بخش پژوهش و امور پایاننامهها فرمهای موردنیاز برای انجام امور مربوط به پایاننامه وجود دارد. دانشجویان پس از تکمیل فرمها متناسب با وضعیت پایاننامۀ خود برای ارسال آن به کارشناس پایاننامه و سمینار میبایست اقدام کنند.
3. طرحنامه به چه صورت تکمیل میگردد؟ علاوه بر مطالعه و تسلط بر موضوع، با نظارت استاد راهنما تکمیل میگردد.
4. برای پایان نامه چند گزارش باید ارائه نمود؟ سه گزارش از روند پیشرفت پایاننامه ارائه میگردد.
5. برای روند اجرایی مقاله یا پایان نامه با چه کسی باید مکاتبه نمود؟ کارشناس پایاننامه و سمینار
6. نمره بخش پایاننامهها شامل چه مواردی است؟ ارائۀ سه گزارش طبق زمانبندی اعلام شده از طرف بخش پایاننامه ها، تکمیل مقاله طبق شیوهنامه و رعایت تمام نکات ارائه شده در شیوه نامه، پیگیری امور و ....
7. امکان برگزاری جلسات دفاع در چه شهرهایی وجود دارد؟ فعلا شهرهای تهران، قم، کرمان، شیراز، مشهد، اصفهان. در صورتی که استاد راهنما از شهرهای مذکور باشد، امکان برگزاری جلسات دفاع وجود دارد. البته این در صورتی است که بتوان استاد داور را نیز از شهر مذکور انتخاب نمود، در غیر این صورت دانشجو باید به تهران یا قم برای برگزاری جلسه دفاع مراجعه نماید.
8. از چه طرقی میتوان اساتید راهنما را شناخت؟ سؤال از معاون گروه در جلسات آنلاین یا ساعات پاسخگویی.
9. فرم اعلام کفایت چه زمانی ارسال میگردد؟ پس از اتمام پژوهش دانشجو میبایست فرم اعلام کفایت را به تأیید استاد راهنما رسانده و سپس اسکن آن را در قالب فایلword به همراه فایل نهایی پایاننامه ـ که باید مطابق با شیوهنامه باشد ـ را برای کارشناس پایاننامه و سمینار ارسال نماید.
10. زمان دفاع چه زمانی مشخص میگردد؟ بعد از دریافت فرم کفایت و فایل نهایی مقالۀ دانشجو، توسط مدیرگروه و کارشناس مربوط, داور مشخص شده و بر اساس زمان داور، زمان دفاع مشخص شده و به دانشجو اطلاع رسانی خواهد شد.
پرسشهای متداول بخش آزمون و نمایندگیها
1- با اینکه روز امتحان حاضر بودهام و برگه حضور و غیاب را نیز امضاء کردم، ولی در کارنامه برایم وضعیت بدون نمره ثبت شده است. چرا؟ نمرات دانشجویانی که نقص مدرک داشته اند و نیز نمرات دروسی که دانشجو به علت غیبتهای زیاد (بیش از سه شانزدهم جلسات)، محروم از آزمون شده است، اعلام نمیشود. در این زمینه به اطلاعیههای فعال در سایت مرکز مراجعه نموده (لیست دانشجویانی که نقص مدرک دارند و محرومین از آزمون در اطلاعیه اعلام نمرات قابل مشاهده میباشد) و جهت پیگیری با کارشناسان مرتبط (کارشناس آزمون و...) از طریق سامانه ارتباط با دانشجویان SRM درخواست رسیدگی ویژه مکاتبه نمائید. ضمناً تصحیح نشدن پاسخنامه تستی توسط قرائتگر (به دلایل مختلف از قبیل پر نکردن صحیح کد آزمون و شماره دانشجویی و ...) و احیاناً تخلف دانشجو در آزمون نیز می تواند از دلایل عدم اعلام نمره دانشجو باشد. در صورتیکه پیگیری دانشجو از کارشناس آزمون منتج به شرایط خاص شود، با راهنمایی ایشان دانشجو می تواند درخواست رسیدگی ویژه خود را به دبیر شورای آموزشی ارسال نماید.
2- اعلام نشدن نمراتم به علت نقص مدرکم بوده است. باید چه کنم؟ طی مکاتبه با کارشناس بایگانی، از طریق سامانه ارتباط با دانشجویان SRM درخواست رسیدگی ویژه ، نقص مدارک را سوال نموده و پس از ارسال آن برای کارشناس بایگانی، ایشان پیگیر اعلام نمرات شما می شود.
3- چه زمانی باید در محل آزمون هر درس حضور پیدا کرد؟ حتماً نیم ساعت قبل از شروع امتحان در حوزه آزمون حضور یابید تا به موقع از شماره صندلی و جای خود مطلع گردید. ضمناً با توجه به برگزاری آزمونها در نمایندگیها علاوه بر تهران و قم، اطلاع و مراجعه به آدرس اعلام شده در اطلاعیه برگزاری آزمونها (با توجه به امکان تغییر آدرس)، پیش از آزمونها لازم میباشد.
4- اگر برای آزمون درسی دیر به حوزه امتحانی برسم چه میشود؟ اگر بدلیل اضطراری حداکثر تا نیم ساعت پس از شروع آزمون به محل آزمون برسید، امکان حضور در جلسه امتحان را با نظر متولی آزمون خواهید داشت، مشروط بر اینکه دانشجویی برگه امتحانی را تحویل نداده باشد، در غیر اینصورت از آزمون درس محروم میشوید و آن درس برای شما حذف خواهد شد.
5- اگر موفق به شرکت در آزمون درسی نشوم چه کاری باید انجام دهم؟ با مساعدت انجام شده نمره صفر ثبت نشده و آن درس برای شما حذف میگردد و در ترمهای بعد که این درس ارائه شد، مجدداً آن را انتخاب نمایید. شایان ذکر است که با حذف آن، شهریه عودت نمیشود و پس از انتخاب درس در ترمهای آتی نیز شهریه آن باید پرداخت شود.
6- نمرات مقطع کارشناسی معمولا چه زمانی اعلام می شود؟ معمولا دو هفته بعد از آخرین آزمون دانشگاه، نمرات در کارنامه آموزشی در سامانه مدیریت اطلاعات آموزشی (ناد) وارد میشود.
7- نمرات مقطع کارشناسی ارشد معمولا چه زمانی اعلام میگردد؟ به دلیل اینکه بخشی از نمرات دروس ارشد مختص تحقیقات دانشجویان است و نیز آزمونهای این مقطع تشریحی میباشد، زمان دقیقی برای اعلام نمرات اعلام نمیگردد، بلکه در زمان مقتضی نمرات دروس مقطع ارشد در کارنامه در سامانه مدیریت اطلاعات آموزشی (ناد) وارد میشود. نمرات ارشد حتی ممکن است پس از انتخاب واحد و آغاز ترم بعدی اعلام گردد.
8- به نمرات برخی از دروسم اعتراض دارم. چگونه میتوانم اعتراض خودم را ثبت کنم؟ در بازه کوتاهی پس از اعلام تمام نمرات در کارنامه، امکان اعتراض به نمرات در سامانه آموزشی ناد فعال و در سایت اطلاع رسانی خواهد شد، باید درخواست خود را ارسال نمائید تا نمرات تشریحی، کلاسی، عملی، شفاهی شما، توسط اساتید یا آموزشیاران و سرگروههای ارائه دروس بررسی و تجدید نظر گردد. (بر طبق راهنمای ثبت اعتراض در منوی راهنمای سایت مرکز)
9- بخش اعتراض به نمرات برای من باز نمیشود. باید چه کنم؟ در صورتیکه اطلاعیهای در سایت مرکز مبنی بر فعال شدن اعتراضات مربوط به مقطع شما وجود دارد، ولی باز هم قادر به ارسال اعتراض در سامانه آموزشی ناد نیستید، در اسرع وقت از طریق شماره گیری سامانه تلفن گویای مرکز 02151290 داخلی 2 به کارشناس فنی اطلاع دهید تا بررسی شود.
10- زمان اعتراض به نمرات ارشد چه زمانی هست؟ بازه اعتراضات دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد، پس از اعلام تمام یا اکثر نمرات دانشجویان این مقطع در کارنامه میباشد و حداکثر سه یا چهار روز مهلت ارسال اعتراضات از طریق فرم مربوطه خواهد بود؛ که در سایت مرکز، زمان و نحوه آن اطلاعرسانی میگردد. ضمناً در صورتی که نمرات برخی دروس ارشد به دلیل تأخیر زیاد اعلام نگردد، اعتراض به نمرات این دروس، تا یک هفته پس از اعلام نمره این دروس در سامانه اطلاعات آموزشی (ناد) و ارسال درخواست به سرگروه آن درس از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه ارتباط با دانشجویان SRM پیرو اعتراض به نمرات، امکانپذیر خواهد بود.
11- نتایج اعتراض به نمرات کارشناسی چه زمانی اعلام میشود؟ معمولاً تا قبل از بازه حذف و اضافه در کارنامه در سامانه مدیریت اطلاعات آموزشی (ناد) وارد میشود و در صورتی که تغییری در نمرات شما انجام نگیرد، به منزله وارد نبودن اعتراض شما میباشد.
12- نتیجه اعتراض به نمرات ارشد کی اعلام می شود؟ در زمان مقتضی و حداکثر تا اواسط ترم بعد اعلام میشود.
13- با توجه به الکترونیکی بودن کلیه مراحل تحصیل، آزمونهای این مرکز به چه نحوی برگزار میشود؟ کلیه آزمونهای پایان ترم به صورت حضوری در تهران، قم و کلیه نمایندگیهای مرکز برگزار میشود. در طول دوره تحصیل برخی از آزمونهای میان ترم، کلاسی، امتیازی و... به صورت الکترونیکی (آنلاین) برگزار خواهد شد که برای اطلاع از برگزاری این قبیل آزمونها و نتایج آنها لازم است به اطلاعیههای درس در سامانه مشاهده دروس توجه نموده و در صورت لزوم با استاد، آموزشیار یا سرگروه درس مرتبط شوید.
14- نمره قبولی در آزمونهای مرکز چند می باشد؟ نمره قبولی در آزمونهای پایان ترم مرکز در مقطع کارشناسی 10 و در مقطع کارشناسی ارشد 12 میباشد.
15- روش ارزیابی و نمرهدهی در هر درس به چه صورت است؟ طبق آییننامه آموزشی، ارزیابی و نمرهدهی در هر درس فقط در حیطه اختیار استاد میباشد و برگزاری امتحانات پایانی بهصورت حضوری برای تمامی دروس الزامی بوده و شرکت دانشجو در امتحان پایانی یکی از شروط اساسی گذراندن هر درس است. استاد میتواند ارزیابی دانشجو در درس را فقط از طریق امتحان پایانی انجام دهد و یا مجموعهای از ارزیابیهای دیگر در قالب امتحان میانترم، تکالیف، پروژه و مشارکت دانشجو در مباحث کلاسی را نیز علاوه بر امتحان پایانی مدنظر قرار دهد.
16- حوزه آزمون مورد نظر خود را چگونه باید اعلام نمایم؟ در سامانه ارتباط با دانشجویان SRM، ضمن مشاهده حوزه آزمون فعلی خود در منوی حساب دانشجو ، در صورتیکه حوزه ای برای شما در این بخش ثبت نشده و یا میخواهید در حوزهای غیر از حوزه آزمون مذکور در آزمونها شرکت داشته باشید، با ارسال درخواست از طریق سامانه ارتباط با دانشجویان SRM منوی تغییر حوزه آزمون (همه دروس) ، حوزه مورد نظر خود را از لیست حوزههای برگزاری آزمون (تهران / قم / نمایندگیهای داخل کشور / خارج از کشور)، انتخاب و اعلام نمائید تا اقدامات مقتضی صورت پذیرد.
17- آیا امکان تغییر حوزه آزمون وجود دارد؟ امکان تغییر حوزه آزمون در هر ترم (با توجه به بازه زمانی خاص در نظر گرفته شده) برای دانشجویان مختص به شرایط اضطراری دانشجو بوده و میبایست حداکثر تا دو هفته قبل از شروع آزمونها از طریق سامانه ارتباط با دانشجویان SRM، درخواست تغییر حوزه آزمون (همه دروس / برخی دروس) ارسال شود تا هماهنگی لازم با نمایندگی مدنظر انجام شود.
18- آیا کارت ورود به جلسه آزمون همان کارت دانشجویی است؟ و آیا برای شرکت در جلسه آزمون همراه داشتن کارت دانشجویی کفایت می کند؟ کارت دانشجویی و کارت ورود به جلسه آزمون دو کارت مجزا میباشند که همراه داشتن هر دوی آنها جهت شرکت در آزمونها الزامی میباشد. کارت دانشجویی توسط دانشگاه/نمایندگی دانشگاه به دانشجو تحویل خواهد شد که در آن مشخصات فردی و عکس دانشجو ثبت شده است. اما کارت ورود به جلسه آزمون توسط دانشجو از سامانه جامع اطلاعات آموزشی (ناد) پس از تکمیل فرم ارزشیابی (که حدود دو تا سه هفته قبل از شروع آزمونها فعال میشود) دریافت و پرینت آن برای شرکت در آزمون ارائه میشود. در کارت ورود به جلسه علاوه بر اطلاعات شخصی دانشجو، نام دروس موجود در انتخاب واحد به همراه روز و ساعت آزمون ثبت شده است.
19- اگر در امتحانی تقلب صورت گیرد، چه میشود؟ در صورت تقلب در امتحان نمره 0.25 برای دانشجو ثبت شده و تعهد اخذ شده از دانشجو مبنی بر عدم تکرار تخلف در پرونده آموزشی وی درج خواهد شد و در صورت تکرار مطابق آئین نامه تخلفات آموزشی با دانشجو برخورد خواهد شد.
20- در صورتی که به واسطه شرایط ، قصد شرکت در آزمونها در خارج از کشور را داشته باشم تا چه زمانی و به چه صورت باید پیگیری کنم؟ همه دانشجویانی که قصد شرکت در آزمون در خارج از کشور را دارند (چه دانشجویان جدید و چه دانشجویانی که در ترمهای قبل در خارج از کشور امتحان دادهاند) ، باید حداکثر تا یک ماه قبل از شروع امتحانات از طریق ارسال درخواست تغییر حوزه آزمون در سامانه ارتباط با دانشجویان SRM و همچنین ارسال توضیحات و اعلام شماره تماس فعال خود در بخش رسیدگی ویژه جهت انجام هماهنگی های لازم (بررسی امکان برگزاری آزمون در کشور مورد نظر + پیگیری طرح سوالات توسط اساتید) توسط کارشناس نمایندگیها اقدام نمایند.
21- آزمونهای دانشجویان خارج از کشور، کجا برگزار میشود؟ در نمایندگی در وزارت خارجه ایران در کشور مربوط برگزار میگردد.
22- آیا دانشگاه در تمام کشورها، نمایندگی برگزاری آزمون دارد؟ در چه کشورهایی نمایندگی دایر است؟ خیر - با توجه به درخواست دانشجو (که نهایتا یک ماه مانده به آزمونها از طریق سامانه ارتباط با دانشجویان ارسال شده است) و پیگیری کارشناس نمایندگی ها از طریق وزارت امور خارجه، چنانچه ایران در کشور مربوطه سفارت،کنسولگری و یا نماینده داشته باشد، هماهنگی های لازم در خصوص آزمون ها صورت میگیرد.
23- آیا تمام نمرات دانشجویان کارشناسی در محاسبه معدل منظور می شود؟ مطابق آئین نامه آموزشی، تمام نمراتی که در کارنامه ثبت میشود اعم از قبولی یا ردی، در محاسبه معدل نیمسال دانشجو لحاظ میگردد اما در صورتیکه دانشجو در درسی که قبلا مردود شده است نمره قبولی کسب کند، نمره مردودی در معدل کل دانشجو محاسبه نمیشود.
24- آیا تمام نمرات دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد در محاسبه معدل منظور می شود؟ فقط نمرات دروس تخصصی دانشجو در محاسبه معدل نیمسال دانشجو لحاظ می شود و طبق آئیننامه آموزشی ورودیهای سال 94 به بعد، در صورتیکه دانشجو در درسی که قبلا مردود شده است نمره قبولی کسب کند، نمره مردودی در معدل کل دانشجو محاسبه نمیشود.
25- در چه شرایطی دانشجوی کارشناسی مشروط قلمداد می گردد؟ چنانچه معدل دانشجو در نیمسالی کمتر از 12 باشد، وی در آن نیمسال مشروط قلمداد میگردد.
26- در چه شرایطی دانشجوی کارشناسی ارشد مشروط قلمداد می گردد؟ چنانچه معدل دانشجو در نیمسالی کمتر از 14 باشد، وی در آن نیمسال مشروط قلمداد میگردد.
سوالات متداول مربوط به مقاله و سمینار
1. نحوه ثبت موضوعات مقالات به چه صورتی خواهد بود؟ توسط چه فردی صورت میگیرد؟ در شیوه جدید، نحوۀ انتخاب موضوع در جلسۀ اول آنلاین توسط استاد سمینار مشخص و اعلام میگردد. اما ثبت نام واحد سمینار مانند دیگر دروس از طریق انتخاب واحد سمینار در بازۀ انتخاب واحد و از طریق سامانه ناد خواهد بود.
2. راههای ارتباطی استاد راهنما چیست؟ راههای ارتباطی توسط استاد مربوط در اولین جلسۀ آنلاین اعلام میشود.
3. آیا نیازی به صدور حکم ابلاغ مقاله به دانشجو و استاد راهنما هست یا خیر؟ خیر در شیوۀ جدید سمینار تنها انتخاب واحد، شرکت در جلسات آنلاین و ارائه مقاله به استاد در جلسۀ ارائه سمینار وجود دارد و نیازی به حکم ابلاغ مقاله نیست.
4. نحوه ارائه گزارش دانشجو از مراحل کار خود به چه صورتی خواهد بود؟ دانشجو در تعامل با استاد در طول ترم، فرایند نگارش مقاله خود را پیش میبرد و گزارش پیشرفت کار خود را صرفاً متناسب با راه اعلام شده توسط استاد سمینار به ایشان ارائه میشود و نیازی به گزارش کتبی به قسمتهای دیگر نیست.
5. زمان ارائه مقاله بعد از پایان تدوین چه زمانی است؟ زمان ارائۀ سمینار در شیوۀ جدید توسط کارشناس سمینار مشخص و به دانشجویان اعلام خواهد شد. این بازه معمولاً پس از آزمونهای پایان ترم خواهد بود.
6. آیا نیازی به فرم کفایت مقاله هست یا خیر؟ خیر در سمینار، تأیید استاد سمینار برای ارائه سمینار دانشجو کفایت میکند.
7. زمان ارائه سمینار توسط دانشجو مشخص میشود یا استاد راهنما؟ زمان ارائه سمینار توسط استاد و کارشناس سمینار مشخص شده و به اطلاع دانشجویان خواهد رسید.
8. مکان ارائه سمینار کجا خواهد بود تهران یا قم؟ بستگی به نظر استاد و مقدورات مرکز، امکان ارائۀ حضوری در تهران و قم خواهد بود.
9. شرایط برگزاری جلسه ارائه سمینار به صورت آنلاین چیست؟ اصل در برگزاری جلسات به صورت حضوری است و برگزاری آنلاین جلسه منوط به ارسال درخواست و مستندات موردنیاز توسط دانشجو برای کارشناس سمینار (یک ماه پیش از پایان ترم) است. درخواست و مدارک توسط مرکز بررسی و در صورت قبول، برگزاری جلسۀ آنلاین تنها در یکی از نمایندگیهای منتخب صورت میپذیرد.
10. واحد سمینار را از چه ترمی میتوان انتخاب کرد؟ از ترم چهارم (ترم آخر) دانشجو میتواند سمینار را انتخاب کند.
11. هنگام انتخاب واحد درس سمینار را (که ترم آخر هستم) در جستجو میزنم و نمیآید باید چه کنم؟ برای انتخاب واحد سمینار لازم است دانشجویان کد ارائۀ درس سمینار را در قسمت جستجو وارد کنند.
12. در ترم چهارم (آخر) اگر دانشجو یک درس یا بیشتر مانده داشته باشد، میتواند با سمینار انتخاب کند؟ لازم است دانشجو پیش از انتخاب واحد سمینار، درس روش تحقیق و تدوین مقالات را گذرانده باشد. در صورت ارائۀ دروس درخواستی و تأیید آموزش دانشجو میتواند همزمان با واحد سمینار برخی دروس باقی ماندۀ خود را أخذ کند.
13. در مقطع کارشناسی ارشد، چهار ترم مجاز تحصیلم به اتمام رسیده و با توجه به اینکه موفق به اتمام مقالهام نشده ام، آیا باید ترم پنجم را انتخاب واحد کنم؟ در صورت عدم گذراندن واحد سمینار طی بازۀ مشخص شده دانشجو موظف است پیش از شروع ترم جدید، ابتدا با دبیر شورای آموزشی از طریق ارسال درخواست رسیدگی ویژه از سامانه ارتباط با دانشجویان SRM مرتبط شود تا مجوز ادامه تحصیل وی فراهم گردد و پس از أخذ مجوز ادامه تحصیل، از همان طریق به کارشناس سمینار اعلام کند تا انتخاب واحد سمینارش تمدید گردد. شایان ذکر است که دانشجو میبایست هزینۀ دو واحد سمینار را مجددا در ترم تمدید شده به طور کامل پرداخت نماید.
14. آیا در تدوین مقاله شیوهنامه ساختاری که هم اکنون در حال اجراست باز هم باید اجرا شود یا خیر؟ شیوهنامه ساختاری مشخص و بر روی سایت وجود دارد
15. دو واحد سمینار با چهار واحد پایاننامه چه فرقی دارد و دانشجو باید کدام یک را در ترم چندم انتخاب کند؟ پذیرش دانشجویان در مرکز آموزش الکترونیکی آموزش محور است و نیازی به أخذ واحد پایان نامه نیست. از این رو دانشجویان میبایست در ترم چهارم طبق ترمبندی ارائه شده، واحد سمینار خود را أخذ نمایند.
16. شمارۀ تماس کارشناس پایاننامه و سمینار در کجا قرار دارد؟ در صفحۀ اصلی دانشگاه / بخش ارتباط با ما/ بخش مدیریت ارائۀ دروس /کارشناس پایاننامه و سمینار
17. آیا نیازی به ارائه صحافی مقالات هست یا خیر؟ در شیوۀ جدید نیازی به نسخۀ صحافی شده نیست و صرفاً ارسال نسخۀ تأیید شده استاد و نهایی دانشجو برای کارشناس سمینار کفایت میکند. لازم به ذکر است تا زمانی که دانشجو فایل خود را برای کارشناس پایاننامه و سمینار ارسال نکند، نمرۀ دانشجو در ناد ثبت نخواهد شد.
18. مدرک تحصیلی را باید از چه کسی پیگیری کنیم؟ بعد از ثبت نمرۀ پایاننامه یا سمینار در ناد دانشجویان میتوانند برای درخواست صدور مدرک موقت با کارشناس دانش آموختگان مرتبط شوند.
19. آیا امکان چاپ مقاله در نشریات دانشگاه وجود دارد. بله، در نشریات حدیث اندیشه و کتاب و سنت نیز میتوان مقالات خویش را چاپ نمود.
|




